[]

ubuntu'da ekran kartı tanıtmak?

Ubuntuda yazılar çok fena, özellikle internet sitelerindekiler. Görsel ayarlardan kurcalamadık yer bırakmadım fark etmedi. Ekran kartı sürücüsü yüklenmediği için böyle olduğunu düşünmeye başladım(vindoz deneyimlerinden hareketle). Gittim ati sitesinden sürücüyü indirdim ama olmuyor, çalışmıyor. "run" uzantılı bu dosya... "deb" uzantılı dosyaları sorunsuz kuruyor ama bu run uzantılı, olmuyor, kurmuyor. Nasıl olacak?




 
cd /home/driver'ın olduğu klasör/
sudo ./ati-driver.run

diyince çalıştırmıyor mu?
  • skatheist  (05.07.09 05:26:13) 
misal: getir.net
burada deb'e çevirin diyor, diyor demesine de önce bahsettiğin gibi klasör yolunu girmek gerek masaüstündeki dosya için ne yazmalıyım? orada "cd Desktop" örneği var ama ben onu yazınca saçmalama diyor(No such file or directory).

son durum:
oradaki için; "sh: Can't open ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run".
senin dediğin için; "sudo: ./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run: command not found"
  • late viper  (05.07.09 05:42:43 ~ 05:55:50) 
envy'i deneyerek kurmaya çalış. "envy-gtk" paketini kur synapticten, o yönlendiriyo seni. nvidia'da kartın modelini sitesine girdiğinde sana kullanman gereken sürümü söylüyodu, ati'de varsa böyle bişey aynı yolu izleyerek halledebilirsin.


  • qranta  (05.07.09 09:58:03) 
envy bir tane gösteriyor ve ona da uygun değil diyor...
ati'nin sitesinden indirdim zaten sürücüyü, kartı seçtim, işletim sistemini seçtim; bu run uzantılı dosyayı verdi...

  • late viper  (06.07.09 00:23:51) 
forum.ubuntu-tr.org şu sitede araştırmadıysanız buraya bakın. şimdi ben de fazla anlamıyorum benimki nvidia idi ben envy ile halledebilmiştim ve biliyorum ubuntu'da birşeyi kurcalayıp bozduğun zaman düzeltmesi ömür götürüyor adamdan. yanlış bişey yaptırmak istemiyorum burdan. arattım şimdi "ati" diye baya bi başlık var. yardımcı olur heralde.


  • qranta  (06.07.09 01:11:52) 
eyvallah,
vallahi son yaptığımdan daha beter olmaz herhalde...
o sh ile olanı yarım yamalak yaptım, kaydı, sonra bir şeyler yaptı eskiye döndü... kesmedi envyden o olmaz dediğini de kurdum tam kaydı;)
baştan bir temiz kuracam...
  • late viper  (06.07.09 05:57:33 ~ 05:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.