[]

periferik vertigo ve vestibuler nöronit

annem birkaç gün önce hastaneye kaldırıldı. dosyasına önce periferik vertigo sonra da vestibuler nöronit yazılmış. (yani ben sadece bu kısmı çözebildim.) doktorlar hiçbir sorumuza cevap vermiyor ve "biz daha teşhis koyamadık.. allah allah ne ki bu acaba?" diyorlar. internette tatmin edici türkçe bir açıklama bulamadım. çok sade ve anlaşılır biçimde bu iki rahatsızlığın ne olduğunu kabaca açıklayabilecek olan var mı?




 
tip okuyan arkadasima sordum.

soyle dedi,

x says (16:58):
periferik vertigo ve vestibüler nöronit
x says (16:58):
şimdi vertigo baş dönmesi demek
x says (16:58):
vestibüler bölge de kulağımızın içindeki dengeden sorumlu bölge
x says (16:58):
vestibuler nöronit demek o vestibüler bölgeden çıkan sinirlerin iltihaplanması anlamına geliyo sanırsam. o da denge bozukluğuna ve baş dönmesine neden oluyo

olay beyinden degil kulaktan kaynakliymis.

--

ne kadar bilimsel oldu bilemiyorum.

edit : cok korkulcak bir sey olmadigini dusundugunu iletti.


---

duyurunuzun bu sefer tamamini yolladim ona. sunu ekledi

x says (17:07):
haaa yalnız şöyle
x says (17:08):
doktorlar henüz teşhis koyamadık dedilerse bu ön tanıdır
x says (17:08):
ön tanı da kesinleştirilmedikçe tanı yerine konmamalı.
  • la traviata  (17.06.07 17:01:14) 
birlikte seyreden iki hastalik, aslinda bir hastalik olusturuyor olabilir. annenizin reissnerr membranina bakacaklar, eger kulak cinlamasi ve cinko eksikligi de bulurlarda menier sendromu olabilir. isitmede azalma, periferde noropatiler ve vertigoyla seyreder. olumcul olmayip,,destekleyici tedavi uygulanmaktadir.

tabi, teshis henuz konmamis. bas donmesi, bulanti-kusma, isitmede degisimler, dengede bozulmlar siklikla gorulebilecek bulgulardir.
  • hlathguth  (17.06.07 17:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.