[]

Kadınlar/Kızlar

istisnaları tenzih ederek başlayayım.

artık gına geldi. burnumdan getirdiniz. neden böylesiniz anlamıyorum. evet çok fazla talep geliyor olabilir karşı cins tarafından. ama bu her erkeğin size yazdığı anlamına gelmez.

özellikle sözlükte duyuruda karşılaşınca daha deli oluyorum. kitle farklıdır diye umuyorum ama ne fayda. yani yüzünü görmeyi bırak adını bile bilmediğin hatuna yazıldığını düşünen kadınlarımız var.

Hepimiz aynı ortamdayız, benzer şeyler yaşıyoruz. Birbirimizle iletişim kuruyoruz. Şahsım adına hayatımla ilgili konuştuğum insanı tanımak isterim. Bu erkek de olsa isterim kadın da olsa isterim. Zaten yeterince robot gibi yaşıyoruz, yeterince sanalız. Bir de kilisede günah çıkarır gibi anonim olmak bana gelmiyor. Öyle bir anonimlik ki adını bile söylemiyor kızımız. Hani yalan bile söyleme imkanı var. Ama yok. Gayet doğal tanışma faslına gelindiğinde sert bir cevapla ya da cevapsızlıkla karşılaşıyoruz. Ulan bari derdin ne onu söyle. Yani tanışmak isteyen her erkek sana yazmıyor bunu aklından çıkar artık. (Ki bu durum her türlü sosyal ortam için geçerli)

Siz ne sıklıkla yaşıyorsunuz?

edit: istisnaları tenzih ediyoruz bacım. iş bu soru kendisine yazıldığını düşünen hatunlar için var.

 
yolda otobüste adımı soran adam benimle neden tanışmak istiyor sence? yazdığı için değil de arkadaş olmak istediği için mi? bi partide arkadaş ortamında sorulunca biz de terslemiyoruz ama abuk sabuk ortamlarda sorulunca haliyle söylemek istemiyoruz. yalan isim verip ne diye muhabbeti uzatalım ki?

sözlükte söylemeyenler belli ki kimliklerini ifşa etmiyorlar. ben ilk yazar olduğumda yere göğe duyurdum lanet olsun, şimdi aklımdan geçeni asla rahatlıkla yazamıyorum okununca tanıdık biri gelip illa ki tepki vereceğinden dolayı. isimsiz devam edin madem sanal ortam, çok takılmayın bence. ifşa etmemek isteyenlere saygı duyulması gerekiyor.
  • exist is pretty  (18.08.14 09:55:18) 
adını öğrensen ne olacak ki? bu kadar kasma ya.


  • dafuq  (18.08.14 10:01:32) 
@dafuq, oha kasan ben miyim? benim bildiğim, normal olan yani insanlar tanışır.


  • oraletarya  (18.08.14 10:04:57) 
e bu çok doğal. kimisi prenses sendromuyla yetişiyor kendisini adeta bir piremses zannediyor cidden, ulaşılamaz bir insan olarak görüyor. kimisinin ise bu ülkede ciddi taciz geçmişi var ve kendini her anlamda korumaya almış, anonim kalmayı güvende kalmak olarak görüyor. bir kısmı ise kuyruk sallayan olmamak adına mesafeli davranıyor. malum toplumda kadına bakış açısı belli.

bir de türk toplumunda kadın ve erkeğin arkadaş olamayacağı algısı çok çok yaygın. benzeri birçok durum birleşiyor ve bahsettiğin olay yaşanıyor.
  • tuborg yesili  (18.08.14 10:22:30) 
benim buradaki mesajlaşmalardan beklediğim azalarak bitmesi, yani biri mesaj atar (ben veya karşı taraf) konu hakkında konuşulur, konu konuyu açabilir mümkün, sonunda beklentim taraflardan birinin :) koyarak mesajları sonlandırmasıdır. çünkü ilk mesaj mevzusundan öte bir beklentim yok. bu mesajlaşmayı ya skype var mı ot var mı püsür var mı diyerek olmadığı bir eksene çekmeye çalışmak tuhaf geliyor. ben sevgilisiyle telefonda konuşmaktan sıkılan, arkadaşlarıyla iletiimi minimumda olan, insanlarla muhabbet etmekten fena bunalan biriyim seninle ne konuşabilirim amk? azalarak bitsin işte bırak.


  • warrior princess  (18.08.14 10:27:21) 
parti olunca aynı ortamı paylaştığın biri oluyor. birebir ilişki içindesin yani. yoksa aynı otobüste gidiyor olmakla toplantıda partide tanışmak değildir.

genel için söylüyorum ben. yoksa utanmasam alnıma yazıcam mine diye. bi çekincem yok anlatmak istediğim bu ortamda -sözlükte duyuruda- adını söylemek istememesi normal. ifşa olmak istemiyordur. dünya çok küçük.
  • exist is pretty  (18.08.14 10:36:00) 
Aslında bir kısmının sağlam nedenleri var evet ama bu dile getirmek zor olmamalı diye düşünüyorum? doğru dile getirmek. En azından karşındakine saygı gösterdiğin hissedilsin değil mi?


  • oraletarya  (18.08.14 10:37:39) 
kızların böyle savunma mekanizmaları var hacı. bi yerde haklı da olabilirler, bir keresinde ilk buluşmada sevişeceğim kız, oturduğu yeri, hangi ünide okuduğunu falan söylemiyordu. ilginç bir durum. bir de şöyle bak mesela sevişilmek istenen çizgi film karakterleri başlığına erkek bir karakter yazılsın, direkt 10 tane mesaj gidiyo. bu nedir aq?


  • baldur  (18.08.14 10:43:30) 
biri, sana adını söylemiyorsa tanıdık çıkma ihtimalinden dolayı söylemiyordur. yalanla da uğraşmak istemiyordur. asıl bu türk erkeğinin "ay hep asılıyoruz sanıyorlar :(" yaygarası anlamsız, konuyu her seferinde oraya yoran siz oluyorsunuz ne yazık ki.


  • devilred  (18.08.14 10:45:40) 
@baldur, elbette ama saçma değil mi? karşıdaki bir kadın olsa bile sadece bir nickten ibaret nihayetinde. hangi şehirde? evli mi? yaşı uygun mu? senin tarzın mı? bir sürü değişken var. sadece bir entryden yürümeye çalışmak saçma geliyor bana.

@devilred, adını söylemedi bak ona yazdığımı düşünüyor değil muhabbet. verdiği cevap bana yazıyorsun havasında olan kızlar içindi bu yazdıklarım. dikkatli okursan eğer.
  • oraletarya  (18.08.14 10:49:34 ~ 10:51:11) 
tersine çevireyim bir nebze: duyuru kanalıyla yazıştığınız herhangi bir erkeğe adını sordunuz mu? :)
sorduysanız, soruyorsanız: bu bana saçma geliyor.
yani kadın/erkek olayını geçelim, şurada birisi ile duyurusu ya da bir duyuru hakkında konuşurken bana kalksa "adın ne" dese, "ne alaka?" diye cevap alması olasıdır.
ismimi öğrenince ne olacak yani, ben de bunu anlamıyorum :)
dediğiniz gibi, yalan da söyleyebilir. son derece boş ve gereksiz bir bilgi.
ha öyle bir yeri gelir ki önemli bir bilgi halini alır, yani soruşunuzun bir sebebi vardır, o durumlar için bir şey demiyorum.
dolayısı ile: "her adını söylemeyen kendine yazıldığını düşünüyordur" gibi bir kabulden vazgeçin.
  • icemint  (18.08.14 10:55:37) 
Kimse asılıyor diye düşünmemiştim ama anonim kalmak buranın güzelliği zaten. İsim ve bilgi vermeme isteğim şundan; buraya her türlü özeli çekinmeden yazıyorum. Yeri geliyor, oturup orgazmdan bahsediyorum. Beni asıl tırstıran şey tanımadığım birinin beni böyle tanıması değil; tam tersine tanıdıklara yakalanmak. O da beni yakından tanıyanlar öyle tanısın, dert değil ama bir ton hocam ve öğrencim var. Onlardan birileri de pek ala buralarda olabilir. Sonra "aychovsky hoca bunlardan bunlardan hoşlanıyormuş olm" muhabbeti dönse pek hazzetmem sanırım.

Gerçi nick yüzünden adım kabak gibi ortada, entry'lerden de ne yaptığım, nerede olduğum ortada ama hepsini birleştirmek zaman isteyebilir, bununla da kimse uğraşmaz. Burada sürekli konuştuğum ve "arkadaş" diye düşündüğüm insanların da adını sormadım pek. Adı Mahmut olsa ne, Cevriye olsa ne, Ekmelettin olsa ne? Bir yerlerde, atıyorum bir crazygirl94 ya da repçiboy* yaşıyor ve kim olduğunu bilmesem de, bir şekilde tanıyorum, anlaşıyorum ve birçok arkadaşımdan yakın olabiliyorum.

Hatta çok az kişiye söylediğim şeylerden biri de (artık çok kişiye söylüyorum bu sayede), böyle böyle tanıştığım insanların sadece semtlerini veya şehirlerini öğreniyorum yeteri kadar yakın olduktan sonra. Sonra onların semtlerinden geçerken, evlerden herhangi birinde olabilecekleri için tüm evleri, ortaya bir selam atarak selamlıyorum ve "Nasıl olsa bu evlerden birinde, selamımı evler alsın ve duvarlar ona iletsin" diyorum. Böyle de doğaüstü, mistik ve duygulu anlar yaşıyorum.

Bir de sırf hatun olduğun için o kadar çok "Tanışalımmı?", "Filiz sevişelimmi?" tarzı mesajlar geliyor ki, "Öehh, yeter" diyesi geliyor insanın.

*Nickler tamamen sallamadır, aklıma ilk geleni yazdım. Olmaz olsun böyle nick ve bu nickleri düşünen akıl.
  • aychovsky  (18.08.14 11:01:29 ~ 11:03:59) 
arkadaşlar neden bu kadar zor anlamak. aynı şeye takılıp kalıyorsunuz. ben tanışmaktan bahsediyorum. tanışmak da önce isim vererek oluyor. hayatıma dair önemli detayları konuştuğum biri var ama kendisiyle tanışmıyorum? yarın ölse haberim dahi olmayacak ama bütün sırlarımı biliyor. sizce saçma değil mi?

ısrarla "aa adını söylemedi. kezban seni, bak asıldığımı düşündü" ye çekmeyin konuyu ben öyle bir şey demiyorum. sözlükten & duyurudan tanıştığım görüştüğüm diğer sosyal ağlarımda ekli erkekler de var. arada çorba içmeye bile gidiyoruz.
  • oraletarya  (18.08.14 11:08:42 ~ 11:12:26) 
salla hacım durma üzerinde boşver.
sosyal medya denen olayın poku bunlar.
muhabbeti derinleştirmemek lazım eğer bunu yapıyorsan sen hatalısın.
gündelik hayat yerine burada sosyalleşmek herkes için hata olur.
  • seyduna6687  (18.08.14 11:25:26) 
@oraletary Çözümü var bunun. İnternet üzerinden arkadaşlık kurmayacaksın veya kurmaya çalışmayacaksın. Niye soruyorsun ki adını, sanını bilmemnesini? Gerekli değil ki o yüzden. Ne olacak yani her şeyini öğrensen? Bundan sonra ölümüne kanka mı olacaksınız sanıyorsun? Bu yüzden anlamsız geliyor bana, bilgi kirliliği. Aklı boş şeylerle doldurma. Yapman gereken bir duyuru mu açtın? Bir sorunun mu var? Direkt ona odaklanmak. Gerisi zaman kaybı bence


  • secilmis uye  (18.08.14 11:37:40) 
gelen geçen sana yazsa sen de her şeyden korkar kaçarsın. kaldı ki onlar dişi. bana evrim anlattırma. tartışmaları kapattım.


  • hkku  (19.08.14 02:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.