[]

Oyun oynadıktan sonra kendimi iyi hissetmiyorum

merhaba,

çok sık oyun oynayan birisi değilim. sene içerisinde bir dönem canım sıkılınca oyun oynamaya başlarım. senenin geri kalanında elimi dahi sürmem. sadece PC oyunları oynuyorum.

genelde,
- Call of Duty
- Assassin's Creed
- Crysis
- Medieval
- Araba Yarışı

gibi oyunlar oynuyorum. Son 1 haftadır "Watchdogs" oynuyrum.

ortalama 30 dk ile 1 saat arasında vakit harcıyorum. çok sık olmasa da bu süre 2 saate kadar çıkabiliyor.

işte, oyunu kapattıktan sonra kendimi hiç iyi hissetmiyorum. başım ağrımaya başlıyor. halsizleşiyorum. gözlerimin arkası ağrıyor sanki. bunların dışında, boşuna vakit geçiriyorum diye kendime kızıyorum. oyun oynamak yerine daha yararlı şeylerle vakit geçirebilirim diyorum.sonra canım sıkılıyor.

oyunları bilgisayardan silip tekrar oynamamak dışında ne tavsiye edersiniz? yukarıdaki sorunların sebebi ne olabilir? psikolojik olabilir mi?

iyi geceler.

 
Motion Sickness'i tetikler ozellikle fps oyunlari. Nadirdir etkilediklerinin sayisi fakat arkadasim da sizin gibi fps oynayamiyordu.

Psikolojik degil yani, tavsiyem ekrandan olabildigince uzak ve isiklar acikken, iyi aydinlatilmis bir ortamda oynamaniz.
  • kuja  (18.08.14 03:09:11) 
gözleriniz bozuk olabilir bir de belki, baş ağrısı falan yapar


  • anil  (18.08.14 03:40:15) 
gözlük kullanıyorum zaten :)


  • arşivci  (18.08.14 03:56:28) 
Oyunlar korsansa yapımcıların ahı tutmuştur.

Değilse gözlüğünüzü çıkartarak oynayın.
  • colorwithnotexist  (18.08.14 07:54:02) 
bu kadar kısa süreli oynamayla bu fizyolojik rahatsızlıkların çıkması çok normal gelmedi bana. Bence bi doktora görünün.

Belirttiğiniz oyun süreleri (1 saat) "vakit kaybı" denecek kadar çok değil. Kitap okumak vs elbette daha iyi ama arada eğlence de lazım. Haksızlık etmeyin kendinize.
  • nereye bu gidis  (18.08.14 08:30:13) 
alışmadığınızdan oluyor bence. ve evet motion sickness.


  • desdinova  (18.08.14 09:39:24) 
Bana fizyolojik gibi geldi. Motion sickness olabilir. Oyunlarda eğer koymuşlarsa FOV adlı özelliği bulup artırın. Düşük görüş alanlı oyunlar motion sickness'ı tetikleyebiliyor.

Oyun oynamak bir hobidir. Atıyorum, kimse azıcık genel kültürüm artsın diye kitap okumaz. Kitap okumayı sevdiği, onu mutlu ettiği için okur. 3 saatlik kitap okumakla 3 saat oyun oynamanın ya da 3 saat kaya tırmanışı yapmanın arasında bir fark yoktur. Bir şeyi profesyonel olarak yapmadığın sürece onu hobi olarak yapıyorsundur ve bunu yaparken mutlu olmak yeterlidir. Kitap genel kültürü artırıyor, kaya tırmanışı fiziksel olarak sizi geliştiriyorsa, oyun oynamanın da karar verme mekanizmanısını, konsantrasyon gücünü artırması vs. gibi olumlu etkileri vardır. Birini diğerinden daha düşük, daha değersiz görmenin mantığı yok. Abartılmadığı sürece hobi iyidir. Günde 2 saat hobi için gayet normal bir süredir.
  • sesee  (18.08.14 09:46:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.