[]

bu duyuruda yalan buluyoruz

almanya öğrenci vizesi için almanyada yaşayan bir finansal garantör bulmam lazımdı ve daha önceden orada asistanlık yaptığım okulun müdürü bana yardım etmeyi kabul etti.

garantörlük ne derseniz; "ben bu kişinin eğitim hayatı boyunca bütün masraflarını karşılıyorum" diyerek öğrenci kişisine kefil olan kişi. ama tabii ki bu işler genelde formaliteyle yürüyor. ben o kişiden 5 kuruş para almayacağım.

15 gün sonra konsoloslukta vize randevum var ve eminim ki "neden bu kadın sana garantör oldu?" diyecekler. ben tabii ki "formaliteden yeaa" diyemeceğim için, inandırıcı, geçerli bir sebep bulmam lazım. kimse "çünkü beni çok seviyor ve bana yardım istiyor ehihi" diye bir şeye inanmayacaktır.

aklıma "ben onun projelerinde çeviri, editörlük vs yapacağım, okul için materyal tasarımlarını yapacağım, o da bana bu şekilde bir ödeme yapacak. tabii ki ben eğitimimin yanında bir de çalışıp kendi masraflarımın büyük çoğunluğunu kendim çıkaracağım ama o da bana sıkıntılı olduğum zamanlarda destek olacak" demek geldi, ama ne kadar mantıklı, ne kadar inandırıcı, bir fikrim yok.

akıl akıldan üstündür diyerek size de bir danışayım dedim. ne söylesem de inandırıcı olsam?

 
niye bu kişi size garantör diye sorma ihtimalleri düşük. nerden tanıyorsunuz diye sorabilirler, daha önce asistanlk yaptım diye açıklarsınız. bana da hocam garantör olmuştu ilk gidişimde. o kişi -özellikle bir Alman- garantör olmayı kabul ettikten sonra niyesini sormazlar.
Ayrıca bu işlerde mümkün mertebe yalan söylemeyin. Vizedekiler aptal değil.

  • niye ama  (17.08.14 20:18:41) 
oyle bir yalan soylemeyin bence. garantor olmuyor o zaman isveren oluyor, ceviri editorluk islerini size vermekten vazgecerse nolacak diye sorabilirler. masrafimi kendim cikaracagim falan da demeyin calismaya mi gidiyorsun okumaya mi derler. Asistanligini yapmistim, yakiniz arkadas olduk zamanla falan deyin. bok gibi oldu cumle ama ana fikri anladiniz.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.08.14 21:18:55) 
asla yaninda calisacagim ceviri yapacagim deme. Calisma iznin olmayacaksa problem olur. Tabi mevzuata bakmak lazim, ogrenci vizesiyle gidenler ogrenci olduklari okulda 20 saate kadar calisabilirler tarzi birsey varsa, o zaman soyleyebilirsin. Ama bence hic karistirma. Garantor olmak, masraflarini karsilayacagim demek degil zaten. Eger sen kendi masraflarini karsilamazsan o senin yerine odeyecegini soyluyor. Yani o finansor degil, sadece kefil.


  • earthsea  (17.08.14 23:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.