[]

Amerika'da suç işlemek

mesela ben turist vizesiyle amerikaya gittim, orda dükkan soydum yada birini öldürdüm. türkiyeye gönderilip ordaki bir hapishaneye mi yerleştiririm yoksa direkt maksimum güvenlikli amerikan hapishanesine mi alırlar?




 
cezanı türkiye'de alırsın ve çekersin.


  • hohoya  (17.08.14 18:38:58 ~ 18:40:08) 
Temel ilke olan mülkilik ilkesine göre, devletin ülkesinde işlenen bir suç kim tarafından kime karşı işlenmiş olursa olsun, bu suçu takip etmek ve failleri yargılamak yetkisi o devlete aittir. TCK m. 8, mülkilik ilkesine dayanmaktadır. Faile göre şahsilik ilkesine göre, (TCK m. 11/f.1) fail ister kendi ülkesinde ister yabancı bir ülkede bulunsun, vatandaşı olduğu devletin ceza kanununa tabidir. Mağdura göre şahsilik ilkesinde devlet, egemenlik alanı dışında işlenen suçun mağduru olan vatandaşına karşı işlenen suçu yargılamaktadır. TCK m. 12/f.2 mağdura göre şahsilik ilkesine dayanmaktadır. Koruma ilkesinde ise devlet, başka bir ülkede işlenen bir suçu bizzat kendi varlığına ve güvenliğine karşı işlenmiş kabul ederek yargı yetkisini kullanmaktadır. Devlet bu ilkeyi uygulayarak egemenliğini ülkesi dışında da korunmayı amaçlar. TCK m. 12/f.1 ve TCK m. 13/f.1, b bendi koruma ilkesine dayanmaktadır.

tbbdergisi.barobirlik.org.tr
  • hohoya  (17.08.14 18:44:13) 
canlarını çok yakarsan iade etmezler bence, iyice bi kanırtırlar ama. guantanamo'ya kadar yolu var


  • neseranni  (17.08.14 19:37:15) 
abd'de kanırtırlar tabii ki. bkz. ceza hukuku genel hükümler.


  • tck35  (17.08.14 19:39:04) 
anı: içki içilen ortamda 21 yaş altında kişiler olduğu için ilgili arkadaş iki hafta hapis cezası aldı, cezasını çekmeden türkiye ye döndü şimdi girmesi yasak


  • mirty  (17.08.14 19:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.