[]

bedava yerlerin icler acisi hali

Selamlar arkadaslar

Ben baktigi her yerde toplumsal sinif goren bir insanim ve insanlarin yere tukurup cop atmasi, bagirarak ve kufurlu konusmasi, bebelerine gorgu vermden ortaliga salmasi, deodorant surmedigi icin kotu kokmasi, otobuste bacaklarini dorseklerini acmasi gibi seyler beni rahatsiz ediyor. Ayni sekilde halka acik yerlerde de ulke gercekleriyle yuzlesmek beni cok uzuyor. Besiktasta chpnin onunde oturmaya kalksam grinpiis spamcisi, dilenci tinerci, meczup yasli ekip, kari kiz kesen ergen ve geckin apaci ekip hep hazir ve nazir oluyorlar. Gezi parki, macka parki, besiktas sahil, ortakoy sahil hep boyle. bugun izmir konaktaydim orasi da oyleydi. Halk plajinin boyle olduhgunun farkina varali beri oralara da gitmiyorum yazlikta. Ha beach daha kiro aslinda. Para vermeden kafa dinlemek ve kendini guvende hissetmek imkansiz. Bedavayi da seviyorum tabi. Ulus parkina bebek parkina mi gideyim? Niye beles olan her yer cokuntu alanina donuyor sevgili arkslar?


 
Egitimsizlik.


  • termostad  (17.08.14 02:47:20) 
bebek parki da donla denize girenden elindeki simidi dondurmayi isteyen rahatsiz edenden gecilmiyor.


  • poset  (17.08.14 02:47:43) 
Konak'ta Kadifekale olduğundan biraz sıkıntılı keşke Karşıyaka, Mavişehir sahilinde otursaydın insanlar gece deniz kıyısı çimenlere yatak atıp yatıyor. :)

Ayrıca Gümüldür, Urla, Çeşme vb. para vermeden gidilen plajlar da gayet sakin ve huzurlu. İzmir'i de farklı kılan bu zaten.
  • bana da mi lolo  (17.08.14 08:59:03) 
Toplumsal eşitsizlik...
İmkanın varsa kendi cemaatinin bölgelerinde takılırsın. İmkanın yoksa bahsi geçen yerlere uyum sağlamaya bakarsın...

  • cliquot  (17.08.14 09:38:54) 
Insanlari oldugu gibi kabullenip onlarin bahsettigin olumsuz ozelliklerinden dolayi kendini kotu hissetmemelisin, yeterli ozguven sahibiysen kendin oyle olmadigin icin memnuniyet duyabilirsin, herkesi degistiremeyecegine gore cevrene bu konuda ornek olman yeterli temizlik, kişisel bakim vs...

Bahsettiğin yerler istanbul'un en güzel yerlerinden boyle seylerle alabilecegin keyfi kisitlama, takilma kisacasi.
  • hocam fazla egon var mi  (17.08.14 10:53:45) 
eğitimsizlik ile açıklanamayacak bir durum bu. malesef türk toplumunun özelliği bu, öküzlük mü denir, karaktersizli mi bilemedim. sanırım, illa kafamızda bir sopa, eylemimizin sonunda bir yaptırım bekliyoruz.

sahilde her yer çekirdek kabuğu, çöp, mangal kokusu.

otobüste ter kokusu vs. vs.

hayır temizlik imandan gelir diye bir şey var, muhafazakar güya toplum ama anlamadım ki, her yerde rüşvet, vs. vs.

yani din ile de ilintili değil. sosyolojik olarak çok güzel irdeleyenler vardı bu durumu. saatlerce yazarım da neyse. halimiz bu her yerde. sporda, siyasette, üniversite bile... vs. vs.
  • gurur  (17.08.14 17:03:57) 
Birtakım sosyologlar bunu göçebe kültür ile açıklıyorlar. Genel olarak konar-göçer bir geçmişten geldiğimiz için gittiğimiz yerin temiz olması önemli, arkamızda bıraktığımız yer o kadar da önemli değil. Sonuçta yerleşik bir yapıya geçilmiş ama arkamızda bıraktığımıza vermediğimiz önem hala verilmeyebiliyor. Bunun pek bir yaptırımı da yok, denetleyenler daha beter; kanun koyuculara değinmiyorum bile. Asıl merak ettiğim ise, yağmacı Vikinglerin nasıl bugünkü yapılarına dönüştüğü.

Nezih denilen semtlerde genelde o yörenin eski insanları veya onların çocukları oturuyor. Dışarıdan gelen ise oturmuş bir kültüre geliyor ve o kültüre adapte olamadığında sırıtıyor, dışlanıyor, çıkıntı gibi kalıyor.

Bir de söylediğin yerlerde dün gezdim. Dün Maçka Parkı'nda millet köpek gezdiriyordu, koşanlar yürüyenler boldu, birileri doğum günü kutluyordu hatta ağaçları süslemişlerdi. Arada senin beğenmediklerinden de geçenler oluyor ama azınlıklar genelde. Para verdiğin yerlerde de aynılarının paralı olanlarını göreceksin, üst baş düzelince çok şey fark etmeyecek.
  • aychovsky  (17.08.14 17:15:51 ~ 17:53:47) 
Evet durum boyle. Dusuk gelir = dusuk yasam kalitesi = egitimsizlik = seviyesiz insan. Kiralarin dusuk oldugu semtlerin sakinleri ile yuksek olan yerlerin sakinleri arasindaki farkida herkes gorebiliyor. Metroda bile bariz bir sekilde belli, dusuk gelir seviyesi alanindaki metro duraklarinda inenlere yol veren pek olmuyor mesela. Ayni hat uzerinde farkli duraklarda farkli durumlar var bu konuda ben cok dikkat ettim, ciddi ciddi farkediyor. Ornek olarak benim hemen hergun kullandigim hat uzerinde bir durak varki o durak gorgulu terbiyeli insanlarin son duragi, o duragi da gectikten sonra baska bir sinif insan grubu kaliyor iceride. Baska hatlarda da buna benzer tespitlerim var kendimce. Dusuk gelirli kesimin neden aile terbiyesinin de dusuk oldugu siddetle merak ettigim ve kendim arastirmak istedigim bir konu.


  • delifaruk  (17.08.14 17:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.