[]

istanbulda vapurda fırtınaya yakalanmak istiyorum.

baktığımda en sık ve en uzağa yapılan seferler adalar'a oluyor. fakat bu adamlar habire fırtınada seferleri durduruyor. bu gemiler batar mı ki fırtınada?

özellikle görüşün sıfıra indiği, bol fırtınalı bir zaman olsun diye habire meteoroloji'yi takip ediyorum.

mesela yarın sağlam bir fırtına ülkeye batıdan giriş yapacak. bu adamlar daha fırtına gelmeden mi iptal ediyor seferleri? yoksa bir-iki denemeden sonra mı sefer iptaline karar veriyorlar? ya da merkezden meteoroloji'nin uyarısıyla mı iptal emri geliyor?

mgm.gov.tr

buradan yağmurun yarın hangi saatte istanbula ulaşacağını hesaplamaya çalışıyorum ama fazla da büyük bir fırtınaya benzemiyor. cephe yağışı gibi olacak sanki. bana yarın istanbul'da fırtınanın başlangıç için saat tahminlerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim!

 
ne bos duyurular acildi aksam aksam arkadas ya.


  • mayeskuel  (16.08.14 22:55:04) 
neden istiyorsun?


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (16.08.14 22:55:06) 
Tobe estagfurullah


  • balpolen  (16.08.14 22:56:42) 
fırtınalı havada bir vapurda dinlemek istediğim bir müzik var. o yüzden istiyorum.


  • thracian  (16.08.14 22:56:45) 
meteoroloji uzmanı değilim ama fırtına, hele ki iç denizde, gelmeden 1 veya 2 saat önceden görülebiliyordur diye tahmin ediyorum. bildiğim kadarıyla fırtına öyle pat diye aniden oluşabilen bir doğa olayı değil.

ayrıca hayalini yağmurlu, soğuk bir akşamüstü vapura binerek gerçekleştirebilirsin diye tahmin ediyorum.
  • pescador  (16.08.14 22:59:05) 
shutter island izlerken yada bioshock oynarken dinle


  • mayeskuel  (16.08.14 23:00:48) 
al bi tekne açıl bekle hacım


  • neseranni  (16.08.14 23:03:22) 
@pescador tabiiki fırtınalar önceden izlenebilen şeyler ama şiddeti konusunda hala tahmin edilebilirlik düşük. bu yüzden bana fırtına başladıktan 1-2 sefer sonra karar veriyorlarmış gibi geliyor. ayrıca bildiğin fırtına, bolca dalga ve yağmur istediğim için istiyorum bu yolculuğu, müzik melankolik değil pek.

@mayeskuel gerçeğinin yerini tutmuyor onlar. bioshock'a lafım yok ama şöyle adam akıllı güzel bir fırtına çok güzel olurdu.
  • thracian  (16.08.14 23:03:55) 
@neseranni ben adalara şehir hatları yerine ido'ya 7.80 tl verirken başım dönüyor, nasıl tekne alayım :)


  • thracian  (16.08.14 23:04:57) 
@bana her yer cehennem

adalara gidiyorum, okyanusa açılmıyorum. fazla bir olay olacağını zannetmiyorum; olsa bile pek korktuğum da söylenemez. herkesin hayatında ölümle burun buruna geldiği an olmuştur, ölüm bu hayatın en doğal şeyi, korkmaktan çok yüzleşmek lazım :)
  • thracian  (16.08.14 23:12:36) 
manyaklık geliyor ama ben de çok severim. gondol gibi sağa sola sallanıyor. felaket senaryoları yazıyorum kafamdan :)

bu mevsimde zor gibi. mart-nisan gibi oluyo genelde. yağmurlu havalarda in sahile, vapurun gelişinden anlarsın zaten.
  • seksen9  (16.08.14 23:13:52) 
bir kere vapurdan indim ve on dakika sonra seferlerin iptal edildiği anonsunu duydum. yağmurdan yürüyemez durumdaydım ve deniz baya baya dalgalıydı o an. içerde de insanların telaşı, buhar olmuş camlar, hava karardığı için açılan ışıktan dışarısı görünmüyor falan. yani fikir teorikte güzel ancak pratikte çok fena.

yarın da pek yağmur göremedim ama.

edit: sonra neden astronot olmadım.
  • allineed  (17.08.14 00:20:03 ~ 22:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.