[]

Uluslararasi vergi yonetmelikleri

Merhabalar, aklima takilan bir konu var. Yasamadigimiz bir ulkeden urun/hizmet aldigimizda bu urun/hizmet ici neden vergi vermeye zorlaniyoruz? Az once Almanya'dan vergi aldim ve benden €10,99 vergi aldilar. Sirketlerin, sattiklari hizmet/urun icin vergi verme zorunluluklari var fakat bunu bu ulkenin vatadaslarindan eden tahsis ediyorlar? Vergiler devletin kalkinmasi ve vatandaslarina hizmet verebilmesi icin kesilmiyor mu? Bana hic bir faydasi yok verdigim bu verginin o zaman neden vergi veriyorum. Kuzey Amerika'da bu boyle degil mesela, Amerikan bazli bir sirketten urun alirken, eger Amerika'da yasamiyorsaniz (Amerikan degilseniz) vergi yansitilmiyor fiyata. Sirketin nerede bulundugu da onemli tabii. Ornegin bir fransizin Turkiye bazli bir sirketten alisveris yaptiginda, da artik %8 - %18 neyse vergi alinmamali bence.




 
Başka bir ülkede alışveriş yaptığınızda ödediğiniz vergiyi çıkış yaparken gümrükte geri alabilirsiniz. Bunun için alışveriş yaptığınız firmadan bir belge almanız gerekiyor yalnız. Ayrıca ülkeler arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları olur. Bu anlaşmaya dayanarak alırsınız vergiyi geri. İki ülke arasında böyle bir anlaşma yoksa geri alamayabilirsiniz.


  • creepy  (16.08.14 21:39:33) 
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (16.08.14 22:08:24) 
Online alisveristen bahsediyorum arkadaslar, belirtmeyi unutmusum


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (16.08.14 22:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.