[]

Bir şey düşündüğünüz an,karşınızdaki kişinin bunla ilgili bir şey söylemesi

Sevgili gurular, bu durumun bir adı var mı acaba?
Mesela biriyle sohbet ediyorsun ve akşam aklına takılan ve üzerinde derin düşündüğün bir konuyla ilgili adamdan yorum geliyor. Misal ben hiçbir zaman cok para kazanamayacagımı düşündüm o günlerde. Arkadaşla da salak geyik muhabbeti yaparken alakasız bir şekilde "para kazanmak cok da zor degil aslında,karamsar olmamak lazım" diye bi cümle kuruyo ve kendi de şaşırıyor.

Ya da ben akşam hem heyecanlı hem uzgun bi şekilde bi adamı düşünüyodum bi gün beraber olur muyuz diye? Aşık oldum gibi oldu. Ama onun bana bakmayacagını dusunurken ve olayı zihnimde olumsuz yargıyla neticelendirmisken arkadaşım çat diye arkadan "aşktan kaçılmaz" dedi :)

Basit örnekler oldu ama anladınız siz..

Bu durumlar nasıl açıklanabilir acaba?

Teşekkürler!

 
tesadüf değil ^^
his ve tuh halimiz yüzümüze yansır. Senin o an muhtemelen gözlerinin içi falan parlıyodur, bişeyler oluyodur. Haliyle bu karşındaki insana aşkı çağrıştırır ve konu açılır.
Karşımızdaki insanların kolundaki tüylerden tut, iki dudağı arasındaki ton farkına kadar pek çok şey o an konuşacak özel bir şeyimiz yoksa, rastgele giden konuşmayı etkiler.
Ya da materyalistlerin böyle bi savımsı bişeyleri vardı.
  • Kenboi  (16.08.14 18:06:51) 
dediklerine katılıyorum teşekkürler.ama buradaki durum daha derin farklı sanırım.
biz birbirimizi görmüyoduk arkadaşla o iki durumda mesela.
tasavvuf Allah sevdiği kulunun gören gözü,duyan kulağı,konuşan dili olur diye geçiyor. yine benzer şekilde Allah söyletti derler ya.
bir yerlerden birinin agzından, yoğunlaşılan seyin haberinin gelmesi,cevaplanması tasavvuf ekseninde, kuantum eksenin ne şekilde açıklanıyor cok merak ediyorum.mesela kollektif bilinçle ne kadar alakalı olabilir bu acaba? sadece ayna nöronlarla açıklanabilir mi?
  • gadlemler  (16.08.14 18:11:08 ~ 18:11:34) 
teee çocukluğumdan beri bu durum dikkatimi çeker ve beyindeki nöronların bir şekilde manyetik alan oluşturup birbirini etkilediğini düşünüyorum.


  • bigl0rd  (16.08.14 18:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.