[]

Facebook kullanmak (anketimsi)

Artık fb kullanmak istemiyorum ama bazen de faydası olmuyor değil bu zımbırtının. Okulun her ilk dönemi ekleşmeler ve yüzyüze ilerletilemeyen konuşmaların buralarda kurulması vs? Siz ne düşünüyorsunuz fb kullanmak gerekli midir gereksiz midir? Yaş ve cinsiyetle cevap verirseniz sevinirim.




 
ne için kullandığnıza göre değişir. her yaptığınızı paylaşma ihtiyacı hissediyorsanız, sürekli birilerini stalk'luyolarsanız gereksiz tabi ki.

bölümle ilgili tüm bilgiler facebook grubunda tartışılıyor bizde. hangi hoca nereye kadar işlemiş, ne çıkacak bilmemne, başka bu şekilde bilgi paylaşımı olan gruplar var. bu yüzden gerekli.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.08.14 14:47:28) 
Ben bisiklete biniyorum ve bisikletle ilgili pek çok etkinliği fb sayesinde öğreniyorum. Eğer başka türlü öğrensem kapatırım hemen başka bir işe yaradığı yok genel olarak benim için.


  • Dr_Stat  (16.08.14 14:48:22 ~ 14:48:56) 
Hem seven biri olarak, hem de tarafsız olarak gerekli görüyorum. Artık hocalar bile dersle ilgili paylaşımlarını orada yapıyor. Örneğin bölüm grubunda "x hoca şunları araştırmamızı istedi" gibi basit ve etkili yolla duyurular yapılıyor. Facebook'un olmazsa ya daha düşük not alacaksıni ya da sınıfın gidişatından haberin olmayacak mesela.

Sosyal boyutuna gelecek olursak, galiba insanlar sosyal ortamda rahat davranıyorlar. Olmadıkları gibi davranmaları daha basit oluyor. Yolda sana selam vermeyen, tanımazlıktan gelen lahıs Facebook üzerinde "ya kanka, dostum" gibi 40 yıllık hitaplarla sesleniyor sana. Bu da sinir bozucu elbette. Sonra Facebook'ta fazla gösteriş meraklısı var artık. Ama hayatımızda da yok mu gösteriş meraklıları? Bunların sanal versiyonları da var işte...
  • m e b  (16.08.14 14:48:22) 
Cikmis sorular notlar falan sinifin fb grubunda paylasiliyor. Yoksa kapaticam ben de cok gereksiz geliyor.


  • earthangell  (16.08.14 14:54:15) 
25 yaşındayım müzisyenlik yapıyorum ve sabit bir yerde çalışmıyorum, ekstralara gidiyorum. bu yüzden de müzisyen çevreyi geniş tutmak için fb kullanıyorum. tanımadığım ama sırf aynı işi yapıyoruz diye eklediğim insanlardan iş gelebiliyor çünkü. tek amacım da bu. selfi çekmem, yediğim yemeğin fotoğrafını çekmem. ama ne yalan söyleyeyim, yeni tanıdığım birini fb'de şöyle bi arar, beğenilerinden falan karakter tahlili yapmaya çalışırım.


  • baobap  (16.08.14 15:01:28) 
Kullanmıyorum ama kapatmıyorum da. Arada içinde yer aldığım toplu foto paylaşımı oluyor, arada mesaj atan oluyor, onlar da mailime geldiği için haberdar oluyorum. Gerekirse dönüyorum.


  • nereye bu gidis  (16.08.14 15:14:32) 
etkinlik için feysbuk,
yetkinlik için insta.

  • hkku  (16.08.14 16:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.