[]

kapanmayan ışık

Gunaydin
Evde bir duy bozuldu ben de evin elektrigini kapatip sadece duyu makasla kestim cunku avizeyi cikartmakla ugrasmak istemedim sonra eski duyun duvardan sarkmakta olan kablolarina yeni duyun kablolarini bagladim. Birine birini digerine digerini seklinde:) Simdi evin elektrigini actim ve isik yandi ama kapanmiyor su an. Neden boyle oldu acaba ve ne yapsam? Tesekkurler.



 
Nys siz msglsnz glba ben gidip dugmeyi kurcalayip carpiliyim.


  • i-pek  (16.08.14 08:22:10) 
:)) düğmeyi kurcaladiniz mi? Olağandışı bi şey var mıydı?


  • nereye bu gidis  (16.08.14 09:15:21) 
kapanmıyorsa anahtarda sorun vardır,
anlamıyorsanız hiç uğraşmayın derim.

  • livaneli kadir  (16.08.14 09:17:58) 
o kabloları ters bağla bir de. aman çarpılma, iş çıkarma başımıza sabah sabah!


  • teknikekip  (16.08.14 09:41:13) 
Duvardaki kablolara kadar ulaştım ve gayet normal görünüyorlar 3 tane kablo. Düğme alıp gelecektim ama korkuttunuz gerisini elektrikçiye bırakayım bari:) Teşekkürler.


  • i-pek  (16.08.14 09:54:20) 
şimdi tavanda böyle karışık bir kablolama yok ise, temiz bir şekilde iki adet kabloyu kesip tekrar ikiye iki birbirine bağladıysanız problem olmaması lazım.

basit bir işlem bu, tesadüf problem varsa anahtardandır.

ha yok bazı elektrikciler salondan balkona yada salondan yine diğer duya giden hattı buatta değilde bu tavandaki bağlantı yerinde bağlıyorlar. ondan bir hata olabilir.

biraz daha ayrıntı ve hatta resim paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (16.08.14 10:43:38) 
kablonun 2sine birden değil, 1ine bağlamayı deneyin.

salonlardaki avizelerden hatırlarsın belki. 3 ışıklı bi avizenin 2 tane anahtarı olur ya hani, onun gibi.
  • gamaflex  (16.08.14 11:45:57) 
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam, hat kısmını anlamadım ama düne kadar düzgün çalışıyordu sonra bir patlama sesi geldi ampul değiştirmem işe yaramadı ben de duydan diye düşünmüştüm.

gamaflex,hangi kabloyu boşta bırakmam gerekeceğini bilemem ki.

Ama kararlıyım akşama yapıcam ben bunu uzman tvde videosunu izledim zor görünmüyor. İki tane kontrol kalemi var sağlamalarını yaparak ilerlerim:) Çok teşekkürler.
  • i-pek  (16.08.14 17:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.