[]

E-kitap okuyucu, tablet ve Pdf

Sevgili duyurucular,

Elimde her biri 700-800mblik pdf kitaplar var. Bunlari basili olarak tasimam cok zor, kolayca oturup okunacak, sarji uzun gidecek bir cihaz ariyorum. Ayni zamanda normal e-kitap okumak icin nook, kobo, kindle bakiniyorum. Yillardir cep telefonundan kitap okudum, gozlerim alisik ama yine de cok rahatsiz etmesin. Bu iki istegimi tek bir cihazda birlestirebilir miyiz?

Sevgiler.

Edit: Kitaplar genelde textbook, bazıları atlas yani bol resim içeriyorlar. Bunun yanında düz metin pdfler de var ama onlar sorun değil.
Tablet+Ebook okuyucu mu yoksa sadece birisi mi daha mantıklı/verimli olur? İkisini alarak bütçemi zorlamak istemiyorum. 700-800 mb dosyalarla baş edecek güçlü bir cihaz var mı? Telefonum One M7- 50 mb düz metin/tablo dosyayı yükleyene kadar 10-15 saniye geçiyor.

 
kindle tavsiye ederim. pdf için en uygunu (bkz: kindle dx)

edit: 700-800 mb dediğiniz için sadece yazı içermediğini düşündüm. yoksa normal boy kindle da olur. hatta mobi'ye çevirirseniz daha şukela olur.
  • lancelot du lac  (15.08.14 20:34:57 ~ 20:36:23) 
kitap okumak için e-readerlar daha zevkli. e-ink göz yormuyor. öte yandan tabletler için de mat ekran filmleri var.

bende kobo ve samsung tablet var. kobo bütün formatları açıyor. akademik kitapları ise tablette daha rahat okuyorum, highlight edip not almak çok daha kolay geliyor. tabletin avantajı lazım olunca hemen başka makale arayıp indirip okumaya izin vermesi. bir de daha hızlı tabii.

şarj açısındansa e-reader daha üstün. kobonun şarjı bir ay gidiyor. tablet kullanıma göre her gün veya gün aşırı.
  • lily briscoe  (15.08.14 21:16:52) 
kitap okumak icin e-reader en iyisi... ama pdf'lerde cok rahat edemiyorsun, bazan pdf sigmiyor ekrana, yan ceviriyorsun, cozunurlugu dusuk kalabiliyor falan filan.

bende kindle var, memnumum. cok elzemse pdf'leri .mobi'ye ceviriyorum ama cok basarili sonuclar vermiyor acikcasi:))

calibre ile bir pdf'ni mobi'ye (veya epub'a) cevirmeyi dene, yine calibre'yle acip sekline semaline bak... menmun kalirsan ne ala.
  • no avalon  (15.08.14 22:06:07) 
dokunmatik tavsiye etmem. e-ink ve e-paper özelliği dokunmatik panel eklenince anlamsız oluyor.

e-ink'in olayı elektronik değil manyetik panel olması.
  • lancelot du lac  (16.08.14 17:54:06) 
ipad air dusunebilirsiniz. sadece roman, makale falan okuyacak olsaniz kindle uygun olurdu da, e-ink ile guzelim resimleri sadece gri tonlarinda goreceksiniz, cozunurlugu de dusuk olacak. kindle'in renkli ekranli modelleri de ipad kadar guclu degil, sizin telefonunuzdan bile daha zayiftir muhtemelen.

istanbul'daysaniz apple store'a bi ugrayin derim, direkt genius'lara sorarsiniz su kadar boyuttaki bi dosyayi acarken sorun yasar mi diye.
  • hjarteblod  (16.08.14 18:01:05 ~ 18:01:51) 
6'' reader veya dokunmatik olmayan Kindle DX gibi aletleri alıp akademik yazılar okumayı düşünenler için söylüyorum: Paranızı sokağa atıyorsunuz. Dokunmatik aletler hem instant look up hem de annotation özelliklerini barındırır ki bu da okurlar için olmazsa olmaz özelliklerdir.
Eşek kadar PDF dosyasını alıp mobi ya da epub'a çevirip kıç kadar reader da okumak, ne kadar profesyonel dönüştürülürse dönüştürülsün, sayfa bütünlüğünün içine sıçar, okuyanı dert çile sahibi yapar. Zaten ders çalışacak, tez falan hazırlayacak insanların bu tür saçmalıklarla uğraşacağını düşünmüyorum. Bu yüzdendir ki Sony gibi firmalar sırf akademisyenler, öğrenciler için 13.3 inclik devasa boyutta dokunmatik readerlar üretiyor. Fiyatı çok pahalı olsa da, sadece PDF açsa da yine müşteri bulabiliyor. Samsung dahi 12.2'' boyutunda tablet üretmiş.
Özetle PDF okumak için ihtiyacınız olan şey min 10’’ lik bir tablet ya da dokunmatik bir eink readerdir. Sürekli makale okuyan kişiler için 10'' bile küçük kalır bir dergi boyutuna göre. Herhangi bir elektronik mağazasında birkaç resimli PDF dosyası deneyip görebilirsiniz.
Bonus:
www.youtube.com
www.youtube.com
  • Simrug  (20.08.14 18:53:01 ~ 19:03:50) 
dokunmatik e-reader veya tableti neden tavsiye etmediğimi birinci saatin sonunda anlarsınız.


  • lancelot du lac  (27.08.14 11:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.