[]

... feryadı ne demek?

yani ne demek belli gibi tabi de, neden "feryadı" onu anlamadım.




 
arkadaş terbiyesi dolayısıyla yazamamış ben yazayım.

"amın feryadı" ne demek onu soruyor.
  • aleksey fyodorovich karamazov  (15.08.14 20:09:25) 
İlk defa duydum ama muhtemelen karıyı öttürdüm tadında bir anlamı var. Yani öyle s.ktim ki a.ı feryat etti gibi.

Eyyorlamam bu kadar.
  • buff  (15.08.14 20:10:18) 
am fortlamasından türetildiğini düşünüyorum. favori küfürler listemde ilk 3'te. acayip komik geliyor. gülmeden söyleyemem bile herhalde.


  • pescador  (15.08.14 20:11:16) 
çok komik bence de. çıkışını merak ettim.


  • golan trevize  (15.08.14 20:24:23) 
benim yorumum:

feryat ciglik demek. ciglik dusuk sesli olmaz, yirtinircasina olur. ciglik agzinizin feryadi bi bakima. dogum da onun gibi bisi, kadin ikindikca ikiniyor, kadin aci cekiyor, cocuk cikiyor. amin feryadi oluyor.
  • she was my baby  (15.08.14 20:37:46) 
"adam değilsin, başkalarının papağanısın" gibi bir anlamına gelmektedir.

daha açık anlatmaya çalışayım: herhangi bir am (hanımefendi) veya sik (beyfendi) değilsin, bir amın (sahibinin) söylemlerinden ibaretsin şeklinde yorumladım ben.
  • buzdagi  (15.08.14 20:46:54 ~ 21:34:14) 
@buzdagi tam anlamadım. o anlam nasıl çıkıyor?


  • golan trevize  (15.08.14 21:03:50) 
buzdağı götünden uydurmuş öyle bir anlamı yok. her anlama gelir aslında. birine kızınca, yaptığı şey saçma, mantıksız gelince lan amın feryadı bıdıbıdı filan dersin.


  • fuskiyenin oglu  (15.08.14 21:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.