[]

diane 35

kardeş bu ne? "korunmak için geldim" dediğim doktor bu hapı verdi. iyi güzel, yan etkisi çok yokmuş, sivilcelere de iyi gelecekmiş ama sözlükte orda burda bunun aslında koruma özelliğinin olmadığını yazmış herkes? hatta aldım şu an elimde, kutunun üstünde de oral kontraseptif değildir diyor. e bu doktor bunu bana neden verdi o zaman "hem korur hem şunu hem bunu yapar" vs diyerek?

korunmak için bunu kullanan var mı? ya da bunu kullanıp nur topu gibi bir bebek sahibi olan var mı?

edit: polikistik over, hormon bozukluğu, adet düzensizliği falan hiçbir şey yok bende.

 
koruma özelliği diane35'in yan etkisi, asıl görevi değil.
hormonal bozuklukta, p.o., akne vs. için kullanılan bir ilaç.
üstelik d.k. haplarına göre pıhtı yapma riski daha yüksek.
kullanma ve başka bir doktora görün diyorum.
  • lily briscoe  (15.08.14 19:32:57) 
Zamanında partnerim kullandı onu ama çok yan etki yaptı. Sonra doktora gittik yasminle değiştirdi ilacını. Yasmin iyi bir doktora danışıp kullanmaya başlayın derim. Bazen doktorların mümessillerle anlaşmaları olabiliyor,sizinki de diane 35 ile anlaştıysa ondan vermiş olabilir.


  • Dr_Stat  (15.08.14 19:53:14) 
Diane35'in üstünde "oral kontraseptif değildir" yazar, yani doğum kontrol hapı değildir. Ayrıca koruyuculuk açısından en iyi tercih prezervatif olur, hormonlarınızla oynamayın, kimyasal almayın, temiz temiz prezervatif varken...

Edit: Pardon koruyuculuk oranı hapta daha yüksekmiş, yanlış hatırlamışım, prezervatif yırtılabilen bir şey tabii... Yine de şahsen ben ilaç kullanmaya tercih ederim.
  • loralynn  (15.08.14 20:15:38 ~ 20:45:53) 
lan? tabii ki doğum kontrol hapı. Prospektüsünde yazıyor hepsi, ben 6 aydır onunla korunuyorum, her gün sevişiyoruz yani. sorun yok. :D

bana yan etki olarak da ilk 1-2 ay memelerde ağrı yaptı, sonra geçti, alıştı herhalde bünye.

bu arada prezervatife temiz diyen arkadaş, dkh'nın koruyuculuğu kondomdan yüksek (doğum açısından), bu nedenle TEK EŞLİ ve hastalık kontrolünün yapıldığı uzun süreli ilişkilerde birinci korunma yolu olmalı.

DKH kulllanırken 16KG verdim ayrıca, kilo yaptırır diyenlere.
  • trachemys scripta elegans  (15.08.14 20:30:41 ~ 20:32:10) 
diane kombine oral kontraseptiflerdendir. yani korunmak için uygun. ovulasyonu engelleyerek etki gösteriyor zaten. ancak yok ben şüpheleniyorum diyorsanız yasmin de kullanabilirsiniz.


  • amuda kalkan solucan  (15.08.14 20:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.