[]

Tanıdık olmadan iş bulmak

Çok mu zor? Kariyer.net'ten ümidi kesmeli miyiz?




 
aynı soruyu ben de merak ediyorum ama çok zor galiba. kariyer.net'teki ilanların çoğu aktif olan iş ilanı değil. uzun bir süreç bu iş bulma süreci.


  • adınıkoyamadım  (15.08.14 15:11:25) 
7 senedir çalışıyorum. en uzun iş arayışiım 2 hafta sürdü. belki de ben şanslıyımdır, bilemedim.

tüm işlerimi kariyer.net'ten torpilsiz referanssız buldum.
  • sir gawain  (15.08.14 15:13:41) 
Mesleğe, beceriye, tecrübeye göre değişir. Yeni mezun, meslektaşı bol, kendini geliştirmemiş, bir de iş alanı dar bir meslek sahibiysen imkansız denebilir.


  • osurdum  (15.08.14 15:16:13) 
Kariyer.net'ten çok iş buldum. Ama elim boş döndüğüm de çok olmuştur. İlk iş için pek medet umma. Ama bir iş geçmişin varsa Kariyer.net o kadar etkisiz değil.


  • arnold schwarzeneger  (15.08.14 15:16:36) 
biz tanıdık olmadan kariyer.net'ten buluyoruz çalışanları.

önce cvleri bir güzel süzüyoruz. interrail'e, erasmus'a gittiğini cv'sine yazanlar gibi tipleri eledikten sonra görüşmeye çağırıyoruz. ik olmadığı için direkt birlikte çalışacağı bizler ile görüştüğünden gayet verimli oluyor.
  • bira sisesi kapagi  (15.08.14 15:17:36) 
şimdiye kadar 6-7 yerde çalıştım, biri hariç hepsini kariyer, yenibiris gibi sitelerden buldum, yaptığım yüzbinlerce iş görüşmesi de cabası.


  • ravenudon  (15.08.14 15:40:28) 
Hangi üniversite ve bölümden mezunsun? İş tecrüben var mı, varsa kaç yıl? Hangi şehirde iş arıyorsun?

Ben ilk işimi kariyer.net'ten yaptığım bir başvuru ile buldum, ikinci işimi ise kariyer.net'ten cv'me ulaşan bir kurum sayesinde buldum ve halen devam ediyorum.

Şu an tabi ki işe girişte en etkin yöntemlerden biri kariyer.net'tir. Zorluğu/kolaylığı üstteki soruların cevabına göre değişiklik gösterecektir.
  • Lethe  (15.08.14 16:54:02) 
10.000 çalışanı olan bir şirketin İK'sında staj yapıyorum. Gayet de kariyer.net'ten eleman alıyorlar. Az önce baktım 50'den fazla aktif ilanı var. Torpilli ve referanslı kişiler elbette var ama 50 ilan varsa en fazla 5-10 o şekilde geliyor. Ancak tecrübeye çok önem veriyorlar. 3 seneden aşağı tecrübesi olan biri hayatta giremez.

bi de @bira sisesi kapagi'nın yazdığını takmayın. erasmus tabii ki de cv'ye yazılır, işi alacak kadar etkisi olmaz ama her zaman artıdır.
  • ack3000  (15.08.14 19:37:07 ~ 19:38:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.