[]

Hayatımda son defa Türkiye'ye gidecem

duyuru'ya uzun süreden sonra geri geldim. sırf bu soruyu sormak için. bi sorup gidecem. ya da kalırım belki biraz ne bilim.

evet dediğim gibi son defa Türkiye'ye gidecem. yurtdışında yaşıyorum normalde. ailem türkiye'de. son defa ziyaret edicem onları.

[diskıleymır: bu büyük konuşmam normal(?) şartlar altında geçerlidir. tüm hakları kaba loblarda saklıdır. ®]

sanırım 2 hafta gidecem.

son defa Türkiye'ye gidecek biri için ne önerirdiniz? döneri nerde yiyim? (ne önerecez lan, gidip gel işte)

bana sorulsaydı bu soru cevap "gitme" olurdu. ama maalesef gitmeliyim.

bonus saçmalık: aslında bi sorum daha var ama o ütopik kaçıyor. türkiye'ye gittiğimde hiç orda doğup yaşamamış biri olarak terkedebilir miyim? imkansız heralde. vatandaşlıktan çıkmaktan farklı bir durum bu. saçma bi bonus soru işte.

not: Türkiye güzel bir ülke ama "insan?"lar var işte...

 
ben olsam şartlamazdım kendimi son kez geliyorum diye, yani gelmezsem de gelmem, hani içimde heves olmaz gelmem ama gelesim tutarsa da gelirim. türkiye'de gezip görülecek bir sürü yer var. zaman içerisinde değerlendirmek için düşünülebilir.

bayburt'ta ye döneri.

bonus soruyu anlamadım. türkiye'yi tamamen yok mu etmek istiyorsun geçmişinden? öyleyse, yaşadığın yere yeterince adapte olursan zamanla geçmişinde silikleşir zaten.

iki hafta çok kısa... her şehrin kendi güzellikleri var. ne önersem bilemedim... en azından boğaz'a karşı güzel bir mekanda çay iç. izmir kordon'da bir bira iç. efes'e uğra, aspendos'a geç. bursa kayhan çarşısında bi pideli köfte ye. kastamonu'da bi kuyu kebabı ye. ankara'da anıtkabir'e uğrayabilirsin, belki ülkeye tekrar gelme konusunda fikrin değişebilir.
  • neseranni  (15.08.14 06:45:13) 
ben son defa icin turkiye'ye gelsem, mezarlari ziyaret ederdim. ozellikle onunkini. gunah cikarirdim. arkadaslarla bulusurdum. sarhos olurdum son bir kez onlarin yaninda olmanin rahatligiyla. bizim parka giderdim. cocuklugumun gectigi sokaklarda gezinirdim. ayasofya'ya ugrardim. burgaz'da bir tam gun gecirirdim. sariyer muhallebicisi'nde kazandibi yerdim. bayram filan degilse bozcaada'ya giderdim. ama yalniz olmaz. besiktas maclarina giderdim. eve sokak kedisi alir onunla uyurdum yalniz kaldigim gecelerde. anin sarhoslugu yeterince etkileyebilirse duygularimi anamla babamla da uyurdum. ablamla gider film izlerdim gozlerim kapanana kadar. cocukluguma donerdim iki haftaligina. anilarla cebellesirdim. birkac kisiden ozur dilerdim. birkac kisiye hediye verirdim. belki birkac fotograf cekerdim icinde olmadigim. toprak alirdim biraz. belki mezarlardan. deniz suyu da. ama bunlari gizli yapardim. bir de ulkeyi ne kadar sevmesem de ayrilirken aglamamak adina tum gozyaslarimi akitmaya calisirdim o iki haftalik zaman diliminde.

sacma cevap: yasamamis biri olarak terk etmeniz icin herhalde sizi taniyan herkesi oldurmeniz gerekir.
  • John Finn  (15.08.14 07:04:42) 
türkiye'ye son kez bile gelmezdim.


  • andy kaufman  (15.08.14 07:37:20) 
Oooooo hos geldin. Arada "ermanen" nerelerde duyurulari aciliyor burda. Haberin olsun.. Server lar turkiyede degil. Gelebilirsin eksiduyuruya..

Hangi ulkeye gidiyorsun?

Hangi sehre gidiyorsun? Sehir yazmayanlar istanbul oluyor genelde ona gore yaziyorum:


Son kez geliyorsan;

Soguk cesme caddesinden yuruyerek gecip

Corlulu ali pasa medresesine git, kullaniyorsan nargile, elma cayi, turk kahvesi ic.. az otur.

Kalk ordan.. iu sur dibinde kurufasulyeciler varya. Git ordan aksam yemegi ye. Kuru-pilav ye. Yurt disinda bulamicaksin bence boylesini..


Ordan cik yolunun uzerindeki "aga kapisi"na git.. soda filan al. Manzarayi cek icine..

Ordan cik, kemanciya filan git. Bi raki sofrasi kur.

Sonrada aile ve arkadaslarinla vakit gecirip sktir ol git hemen.. rituel bu kadar..

Hatta beni de gotur gittigin yere.
  • ibomiu  (15.08.14 07:39:28) 
sulugöz çiğne, cino ye. koko ye.


  • baldur  (15.08.14 07:41:23) 
Boş ver döneri mersin'e gidip tantuni ye. Görmediysen Mardin'e git ben de dün ilk defa gittim hayran kaldım valla ama öğlen sıcağında gezme benim gibi.


  • jonturk  (15.08.14 07:46:08) 
uslubuna bakinca cok bos konusan bir arkadasa benziyorsun.cevremde senin gibi bikac kisi daha var. yazmasaydim ukte kalacakti.


  • mayeskuel  (15.08.14 08:26:18) 
hoş geldiniz, özlemiştik.

"insan"lar var. haklısınız. giderek sizin bakış açınıza yaklaşıyorum sanırım. ama "kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kazık çakmaya" devam.
silebilen birine gıpta ile bakarım bu anlamda.

öneriler sadece istanbul içi mi olmalı onu tam anlamadım ben.
son defa türkiyeye gelecek olsam mümkün olduğunca az insan (tanıdık) ve çok yer görmeye çalışırdım ben. turist misali takılırdım. kapadokyada balon, izmirde asansör, bodrumda mavi tur, urfada sıra gecesi, maraşda dondurma, antepte kebap, hatayda künefe keyfi yapardım.
2 haftaya sığmaz tabii bunlar.
  • icemint  (15.08.14 08:32:20) 
@bonus saçmalık için; ne kadar koptuğunu ya da ne kadar ait hissettiğini geldiğinde ve geçmişe dair birşeylerle karşılaştığında şak diye anlayacaksın bence. bu konuda kendini serbest bıraksan daha iyi olur. aitsen,özlersin,ağlarsın falan ne bileyim. değilsen, bir yabancı gibi gezer, baharatçılardan baharat alır, şehrin surlarına bakarsın.

görebileceğin kadar çok insan görüp, onlara gittiğini söylemek ve veda etmek bence ilerde seni daha mutlu edebilir. çünkü onlarla biraz olsun bir kısmını burada bırakmadan yaşayabilirsin her nereye gideceksen.
  • dahili meddah  (15.08.14 08:52:54) 
Sen gelme


  • kafadanbacakli  (15.08.14 08:55:46) 
Bahsettiğin o "insanlar" ile teker teker ya da gruplar halinde görüş.
Bir yeri iyi ya da kötü betimleyebilmen, o yerin insanları ile kurduğun ilişkiye bağlıdır. Doğal güzellikler aşağı yukarı tüm dünyada benzer ve sayısız muadili var.
İlk bir haftanı ailenle, çevrenle, insanlarınla geçir.
Sonra ki bir haftayı da sırt çantalı gezgin modunda, şehir şehir gezerek geçir. Bilmediğin kahvelere, meyhanelere otur. Yolda karşılaştığın insanlarla muhabbet et.
Kimseyi yargılama, sorgulama olduğu gibi kabul et. Bu son yolculuk. Keyif almaya bak.
Madem son defa geleceksin, güzel bir vedalaşma yakışır.
  • cliquot  (15.08.14 09:46:03) 
niye kendini şartlandırıyorsun anlamadım.
türkiye'ye gelecem de, son kez ne oluyo daha?
seneye veya 6 sene sonra filan bir daha gelirsin, gel hatta.
bonus sorun ise hayır, hiç bir bağın olmasa bile, kafandan atamazsın, ancak bir hipnozla filan beynine format attırsan belki.
  • etna  (15.08.14 10:20:51) 
Yozgata git. Aslında güzel yer. Başka bir yerden bulamazsın Yozgat gibi yeri


  • spektrum9000  (15.08.14 10:22:52) 
İstanbul için bir adet adalar turu, Pierre Loti'de çay, suriçinde gezinme ve türk kahvesi, vapur sefası yazıyorum. He bir de bol rakı.

Çok kasma bence de. İnsan?lar var ama insanlar! da var burada. O kadar güzel insanlar ki, ben de gideyim diyorum, sonra bu insanları nasıl bırakayım diyorum. Türkiye o kadar da kötü bir yer değil.
  • r_u_h  (15.08.14 10:33:12 ~ 10:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.