[]

Türkiye ve diğer ülkeler

Ülkemizin nasıl bir yer olduğunu özellikle son zamanlarda herkes biliyor. Tamamen insan kaynaklı bozukluklardan bahsediyorum.

Reddit'te gezerken şöyle bir şeye rastladım ve yarım saattir yazılanları okuyorum.

www.reddit.com

Çok tanıdık geldi şikayetler. Herkes bürokrasiden, aşırı pahalılaşmadan, adam kayırmadan, çözümsüzlükten, vatandaşların ses çıkarmayıp itaat etmelerinden, yapılanmadan, cehaletten, altyapıdan, yozlaşmadan bahsediyor.

Tek başlık altında hepsini birden gördüğüm için mi bilmiyorum ama üçüncü dünya ülkeleri hariç iyi gözüken ülkelerde yaşayan insanların şikayetleri beni şaşırttı. Bu tür sorunlar gelişmiş ülkelerde zaman zaman ortaya çıkar da bu denli olduğunu görmemiştim hiç. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
I had thought it was a fight between Christians and Prostitutes.
I couldn't wrap my head around Catholics V Protestants, Christians V Christians just made no sense.

buna çok güldüm :)

Bu konularda da en son Bron dizisini izlerken İsveçli yayın yönetmeninin sermayenin işine gelmeyen bir haberi yayınlamadığını gördüğümde şaşırmıştım sanki oralarda böyle şeyler olmaz gibi gelirdi her zaman. Lakin ki öyle değilmiş doğal olarak.
  • irbat  (15.08.14 02:32:53) 
hangi gelişmiş ülkeyi gördün ki?

katar, ispanya, kosta rika, pakistan, iskoçya, avustralya, birkaç balkan ülkesi gördüm ben.

gelişmiş kategorisine koyacağım hollanda'dan birinin tek şikayeti su. -sular altında kalma tehlikesi-

wales: yağmurdan ve koyunlardan(gerçek, bizdeki mecazi koyunlardan değil) şikayet etmiş. ne güzel dert.

kanada'ya şaşırdım azcık, pahalı ve kötü internet hizmetlerinden şikayet etmiş ama kırsal bölgede yaşıyormuş.

danimarkalı biri dişçi pahalılığından söz etmiş ve sağlık sigortasının "her şeyi" kapsamayışından şikayet etmiş.

bilemedim yani, güney koreli eleman gelmiş internetimiz çok hızlı ama porno siteleri yasaklı :(( yazmış. bu da komik yani.

finlandiyali adam en pahalı gaz vergilerinden birini ödüyoruz demiş ve ulaşım pahalılığından şikayet etmiş, ki onlar ödüyorlarsa da normal ithal ediyorlar sonuçta. bizim ödememiz absürt. ama kendisine verilen cevaplardan sonra aslında o kadar da pahalı olmadığına kanaat getirmiş geri adım atmış editlemiş vs.

ben bir isveç göremedim mesela. baktım, birisi "kışları hava çok depresif oluyo :'( ühü" yazmış...

A train was delayed because of a land slide (Switzerland)
:((
  • neseranni  (15.08.14 02:39:05 ~ 02:41:04) 
vakit kötü diye düşünüyorum.


  • hkku  (15.08.14 02:47:06) 
Norvecli fiyatlatin abdde 1/3 olmasindsn sikayet etmis ama cok muhtesem yine de demis altina. Demek ki alim gucu var. Isvicreli tren gecikti bilmem ne demis, altina isvicre'de karsilasacagin tek sorun demisler. Sorun yok buralarda resmen.

Bir de arjantinin basin ozgurlugu bize benziyormus.
  • Lim5  (15.08.14 03:44:23) 
İtalyanlarla konuştuğumda siyasilerden şikayet ediyorlardı.
İsveçlilerle konuştuğumda eşcinsellerin özgür olmadığından şikayet ediyorlardı.
Romanyalılar çingene problemlerinden muzdarip (göçmen).
Amerikalılar sağlık sisteminden dertli. Ameliyat parasını denklemenin derdinde.
Diyalog kurduğunda keşfedebilirsin.
Sırf bu yüzden gördüğüm her ergene: "aç gözünü, çık dışarı, bak dünyaya" diye nasihat ediyorum.
  • cliquot  (15.08.14 10:37:24 ~ 10:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.