[]

budapeşte ile ilgili sorular

1- budapeşte'de ortalama kaç gün kalmalı?

2- sizce şehirde gezilecek yerler nereler?

3- en en ucuz ve güvenli nerede kalabiliriz? uyku tulumunda falan da kalabiliriz, mümkün mü (güvenliğimiz açısından)? bu kalacağımız yerin ortalama fiyatı ne olur gecelik?

4- günlük ortalama harcamamız ne olur? aslında plan minimum beslenme, ve normal ölçülerde su içmek şeklinde. böyle olursa ne kadar harcarız?

5- budapeşte'den ucuz yollarla nereye gidebiliriz? tren veya uçak, vizeli veya vizesiz fark etmez ama minimum harcamayla? :)

6- diyelim ki bir hafta kalacağız budapeşte'de ne kadar harcarız minimum (türk lirası olarak) ?

7- başka öneriniz varsa onları da alabilirim.


çok teşekkür ederim şimdiden cevap verecek olanlara. iyi akşamlar.

 
1- 3-4
5- krakow, bratislava, prag
7- gulaş ve kürtöskalacs yiyin. palinkayı az için çok kötü çarpıyo.
  • letheavendangered  (14.08.14 22:16:03) 
ben baya fazla yürüyerek bir buçuk günde altını üstüne getirmiştim. 2-3 günde gezilir her yeri. hosteller epey ucuz konaklama için. ben geceliğine 30 tl gibi bir şey vermiştim. yemek için dönerle falan yetinirseniz epey ucuza çıkarsınız, budapeste epey ucuz bir şehir. sadece yemek ve su için günde 20-30 tl'ye bile çıkabilirsiniz kişi başı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (14.08.14 22:18:17) 
1- 3 gün 2 gece ortalama

2- her yer gezilecek yer bence şehirde. parlamento binasından yukarı doğru yardır margit hid'den sağa dön szent istvan caddesine çık oradan yardır peşte tarafının altını üstüne getir. oradan buda'ya geç citadella'e git, buda kalesine git, gellert'e git. vaci utca'da alışveriş yapabilirsin falan, istanbul'un bağdat caddesi gibi bir yer.

3-full moon design hostel'de kaldım ben, harikaydı. gecelik 10 euro 8 kişilik odalar, ranzada alt yatağımda dutch bir abla vardı onla takıldım iki gün, aşık oldum döndüm.

4- ortalama 25-30 euro harcarsınız.

5- bratislava, prag, viyana, krakow

6- en az 250 euro harcarsınız, ben 4 gün kaldım 260 euro harcadım ama resmen har vurup harman savurdum parayı yani. canım ne istediyse yaptım, fazla fazla yedim içtim sıçtım alışveriş yaptım. çok rahat o paranın yarısıyla da hallederdim yani.

7- szimpla kert ve instant pub çok güzel, sziget'te festival var kesin git, morrison's 2'da pazartesi geceleri ucuz bira. pembe kapaklı sular normal gelmiyorsa ve onları içemiyorsan török etterem yazan yerlere gir ve hamidiye su al. gulaş çorbası iç, kürto bilmemne yemesen de olur, şekerli ekmek bildiğin. palinka güzel. zwack museum'a git ve unicum içkisinin tarihçesini dinle, distile edildiği yerleri falan gör, fıçıdan tadımlık bir bardak unicum verecek kadın onu iç beğenmiş gibi yap.
  • vedat chili peppers  (14.08.14 22:34:06) 
5-Bütçeniz varsa Viyana, kısıtlıysa Prag


  • gkk  (14.08.14 22:49:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.