[]

21 bin ft'teki uçak çıplak gözle görülebilir mi?

annemle az önce tartıştık, iddialaştık gibi bi' şey oldu. hava gayet açık. ben dedim görünür, o dedi görünmez. tek bir bulut yok. güneş batmak üzere ama gökyüzü hala apaydınlık, görüş mesafesi çok şahane.

flayt simulatör hastası olduğum için 21 bin ft'in bayağı yüksek bi rakım olduğunu biliyorum ama bu havada görünür diye düşünüyorum. görünür mü, görünmez mi?

***

"manyak mısınız siz aq o nasıl tartışma konusu" diyenler için ek bilgi: terasta oturuyoz, kadın uçak gördü bi tane, takıldı kaldı. çok hoşuna gitti. "bisssss allah ne güzel yaratmış" falan demeye başladı. flightradar'dan baktım, bahreyn'e gidiyomuş deyip harita üzerinde gösterdim. çok duygulandı, ilk kez beyaz insan görmüş siyahi kabileye döndü resmen. sonra aynı rota üzerinde başka bir uçak gördük ekranda ama kendisini havada bi türlü göremedik.

annem çok yüksekten geçtiği için göremedik diyo, ben de flightradar'ın salaklığından göremedik diyom. bence görünürdü o.

 
Kanıtlarla geliyorum:
goo.gl
21bin feet = 6,4 km
Verdiğim link, idealtepe'den büyükadaya ölçüm.. 6,33 km..
Adadaki herşeyi görürsünüz..

Dosya kapanmıştır..
  • quaker  (14.08.14 19:54:28 ~ 19:55:01) 
uçağa göre değişir 777 yi görürsün ama 737 yi göremeyebilirsin ancak arkasında bıraktığı dumandan farkedebilirsin.

aydınlığa,yerden bakış açına bağlı biraz. görülebilirde görülemeyebilirde.
  • basond  (14.08.14 19:54:37) 
eğer arkasında oluşturduğu buz yoksa görmek biraz zor.6,5 km uzaklıkta sonuçta uçak.ayrıca flightradar 5 dk gecikmeli olarak veriyor bazen dataları.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (14.08.14 19:54:50) 
gece ışığını gündüz de kendisini görür, hava açıksa.


  • free bird  (14.08.14 19:55:43) 
Ses hızını aşmadığı sürece her türlü uçan cismi görebilirsin.. Tabii cessnalar hariç :)


Geceleri zaten görmemek mümkün değil.
  • yatagants  (14.08.14 20:34:38) 
330km yükseklikte seyreden uluslararası uzay istasyonunu bile görebiliyoruz


  • spankenstein  (14.08.14 23:13:50) 
@spankenstein, ha? neredesiniz? nasıl görüyorsunuz? o.O


  • pescador  (14.08.14 23:17:25) 
@pescador

burdan konumuna bak www.iphonedo.net

sonra üstünden geçerken havaya bak.
  • yatagants  (14.08.14 23:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.