[]

Erasmus'a gidenler

Eylülde Fransa'ya gidiyorum. Benim merak ettiğim bu yatan bursa nasıl çekeceğiz nasıl kullanacağız. Ziraat'ten euro hesabına yatacakmış para. Sonra ben orada nasıl kullanacağım bu parayı. ATM'den nasıl çekeceğim, ekstra havale parası vs alırlar mı?
Sizin deneyimleriniz nelerdir neler önerirsiniz?



 
ben işlemlerimi erken bitirip paramı erasmusa gitmeden elime almıştım. polonyada yaptım erasmusumu, oraya da tüm paramı nakit yanımda götürdüm, en karlı yol bu. eğer sen gitmeden çekemiyorsan paranı, ailenden birine noterden vekalet vermen lazım senin yerine paranı çekebilmeleri için. sonra banka hesabına yollarlar ama biraz kaybın olacaktır kur farkına uğrayacak çünkü. tam kesin bilgi verememekle birlikte, ziraat sanırım en iyi yol. avrupada ziraat atmleri oluyormuş sanırım, öyle bir şeyler okumuştum.
onun dışında facebooktan fransa erasmus gruplarını bul ve oradan sor en iyi bilgiyi oralardan alırsın gibi. bir çok grup mevcut böyle

  • anil  (14.08.14 19:29:54) 
1- bi bankada hesap açtıracaksın mesela bnp paribas
2- internet şubesini kullanmayı öğreneceksin
3- ziraatin internet şubesini kullanmayı öğreneceksin. bu şubeyi kullanmak için bankaya gidip ya da hattı arayıp yurtdışına açtıracaksın. sana şifre üreten bi cihaz verecekler.
4- paranın yatması için okula ulaştığını gösterir belgeyi türkiyeye fakslaman-göndermen gerekebilir. sonra para yatar.
5- fransadaki hesabının iban numarasını öğreneceksin.
6- eğer istersen gelen swift ücretiniz ne kadar diye de bi sor.
7- gönderme işlemi şöyle: ziraat internet şubesinde para gönderme kısmına gir. swift'i seç. euro hesabını seç. göndereceğin miktarı seç. sanırım 3000'den fazla gönderilmiyo muydu neydi. bi kısmı kalıcak olabilir. emin değilim. neyse sonra fransadaki iban numaranı yaz. bu kadar para 2-4 gün arası bi sürede fransadaki hesabında.

kaynak: kendim

not: gönderen ve alıcı banka swift için ücret alıyor. bunu bankalara sorabilir internette arayabilirsin. türkiyede en ucuz iş bankası. 10 dolar.
  • mistreated  (14.08.14 19:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.