[]

taxfree almak (acil)

merhabalar,
bir arkadaşım şu anda almanya'da satürn'de benden cevap gelmesini bekliyor. telefon alacak. taxfree belgesi veriyorlarmış ancak bu arkadaş türkiye'ye trenle dönecek. interrail bileti var. ben taxfree aldığımda uçak biletimi gösterip havaalanından almıştım, şimdi bu arkadaş nasıl alacak? ona göre telefonu satın alacak, bizi bekliyor şu an :)



 
  • calzoncillos  (14.08.14 15:56:37) 
sanırım tax free refund noktaları oluyor. onlardan alabilir. ayrıca saturnden alacağınız ürünü türkiyeden aynı fiyata alınabilir diye düşünüyorum. almanya çok da ucuz değil. hangi ürünü kaça alıyorsunuz?


  • mr.goodcat  (14.08.14 15:59:06) 
@mr.goodcat lg g2, taxfree ile birlikte 285 euroya geliyor


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (14.08.14 16:07:31) 
285 euro = 826 tl + 120 tl pasaport kaydı = 946 tl

n11.com'da 1144 liraya var. 22 lira indirim veriyor hesaplarda. ayrıca maximum kartıyla alırsan 111 lira da puan veriyor. 1144-22-111 = 1011 tl

arada 60 lira oynuyor. garanti olaylarından dolayı burdan alman daha iyi olur.
  • mr.goodcat  (14.08.14 16:22:25) 
ya işte fark şu, n11'deki ürün LG türkiye garantili değil, ithalatçı firma garantili. orada da bir satıcı satıyor gittigidiyor gibi. bu adam cihazlara nasıl bakıyor, nasıl koşullarda muhafaza ediyor belli değil. almanya'dan alınca hiç garantili olmayacak dersiniz, haklısınız da. ithalatçı firma garantili olan cihazlar (tv filan da buna dahil), bir şekilde LG türkiye garantisine girememiş ürünler. sorun çıkması daha muhtemel ürünler. nerede "ithalatçı firma garantili" yazar, ben o cihazdan korkarım. başıma gelmeyen kalmadı bunlar yüzünden zamanında. aldığın telefon sorunlu çıkar, götürürsün kullanıcı hatası derler, pffff bir sürü şey. tamir edecekleri telefonu da aylarca beklersin, tamirden bin tane çizikle gelir. cidden almanyadan olsun, hiç garantili olmasın, daha iyidir ithalatçı firma garantili telefonlardan.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (14.08.14 16:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.