[]

ne demek istemiş? (ing)

hello gençler. csi çeviriyom. adam ferrari hırsızlığında kullanılan bir yöntemi gösterdikten sonra şöyle diyor:

"so, say sayonara to the car and hello, ridiculous insurance premium."

insurance premium sigorta primi değil mi yahu? ridiculous burada komik derecede az mı yoksa acayip yüksek anlamında mı? araba gittikten sonra sigorta primi ne alaka? "sigortadan gelecek komik para" olsa mantıklı olacak ama bariz primden bahsediyor. kafam basmadı. "bundan sonra akıllanır da adam gibi prim ödersin" mi demek istemiş acaba? ay şiştim.

 
işte ben sigorta olaylarını pek bilmiyom da ondan kafa karıştı. prim denen şey senin sigortalanmak için ödediğin şey değil mi? :) sigortadan alınan paraya prim denir mi?


  • kül  (14.08.14 12:28:53) 
@rasputinufuk evet, bence de diyalog bağlamında mantıken öyle olması lazım. ferrari gibi pahalı bişeye üç kuruş sigorta ödemesi alacaksın falan diyor olması lazım. premium o anlamda kullanılıyorsa okey o zaman :)


  • kül  (14.08.14 12:38:26) 
insurance premium:

Financial cost of obtaining an insurance cover, paid as a lump sum or in installments during the duration of the policy. A failure to pay premium when due automatically cancels the insurance policy which, upon payment of the outstanding amount within a certain period, may be restored.


bu mantığa göre daha sonraki sigorta primlerinin baya yüksek olacağını söylemeye çalışıyor gibi.
  • orpheus  (14.08.14 12:40:07 ~ 12:42:18) 
yüksek anlamında.
ödeyeceği primler artacak ya, o anlamda.
ben böyle anladım yani.
  • icemint  (14.08.14 12:42:20) 
sigorta primi.
muhtemelen hırsızlık yöntemiyle ilgili bir şey, bundan sonraki arabayı sigortalatmaya çalıştığınızda aptallığınız nedeniyle daha çok prim ödeyeceksiniz gibi bir şeydir.

  • yalnux  (14.08.14 12:44:03) 
hepten karıştı :) hırsızlık yöntemi şu: sinyal yayan bir cihaz var, çok kısa süre içinde bir sürü sinyal üretiyor ve kapıyı uzaktan anahtarla açmışsın gibi açıveriyor. burada araç sahibinin aptallığı felan söz konusu değil. araç çalınmışken gelecekte sahip olabileceği aracın sigorta priminden bahsetmesi de saçma değil mi? üf.


  • kül  (14.08.14 12:50:07) 
ilk okuduğumda, arabayı çaldırdığın için bundan sonraki primlerin artacak şeklinde anlamıştım ama o şekilde çok saçma oluyor. çalınan arabanın primini ödemek söz konusu olmaz herhalde.

bu durumda:

"arabana güle güle, sigortadan alacağın komik paraya merhaba de" anlamına geliyor bence.
  • sir gawain  (14.08.14 12:53:42) 
budgeting.thenest.com
sürücünün aptallığı gerekmiyormuş, araba modellerine ve çalınma sıklıklarına göre de değişiyormuş.
söz konusu cihazla hırsızlık oranları da çok artacağı için primler de gülünç denecek ölçüde yükselecek diyor.
  • yalnux  (14.08.14 13:12:06) 
@yalnux hah, işte şimdi oldu. tek kişiden bahsetmiyor, bundan sonra bütün primlerin fırlayacağından bahsediyor yani.


  • kül  (14.08.14 13:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.