[]

solaklar neden makas kullanırken zorlanır

ben de bir solağım ve makas kullanırken zorlanıyorum. lakin makasa baktığımda farklı bir şey göremiyorum. solak makası diye bir şey var fakat onların sağladığı avantaj sadece kestiğin yeri daha rahat görebilmeyle alakalı sanırım.


solak olunca basıncı ters taraftan mı uyguluyoruz olayımız nedir?

 
ben de zorlanıyorum, kağıt kesilmek yerine iki bıçak arasında büzülüyor. sol bile tam kapanmıyor gibi.


  • r_u_h  (14.08.14 11:42:44) 
makasın bir ucu büyük bir ucu küçükse ve keskin uçları ona göre yapıldıysa öyle denk gelmiş olabilirsiniz.
misal:www.terzimalzemeleri.com
dikkat edersen hem tutulacak yerleri hem de keskin uçları iki taraf için de birbirinden farklı. daha sivri uç delik açmak, diğer uç kesmeye devam etmektir. hep hayatımızda olduğu için bu ayrıntıyı cerrahi çalışana kadar ben farketmemiştim mesela..
  • shubulubapshubaptishaluva  (14.08.14 11:44:53) 
sorunun cevabı çok basit: çünkü makaslar sağ eller kullanılmaları için yapılıyor.


  • mea maxima culpa  (14.08.14 12:34:23) 
söylediğiniz olay çok doğru da tam olarak sağ ellilerin avantajı ne bu konuda. örnekteki makası, makasın yönünü değiştirmeden sol elimizle, makasın solundan tutarsak bu bize nasıl bir dezavantaj sağlar ki? sivri uç aynı yerde, diğer uç yine aynı yerde.


  • syozkn  (14.08.14 13:04:05) 
Sol elle kesmekte zorlaniyorum cunku sol eldeyken nasıl desem kestiğiniz yeri tam goremiyorsunuz, keskin uç terse geliyor. tam da anlatamadım da onun gibi bir sey iste ters geliyor. Ben sol elle beceremeyeceğimi anladiğım için artık sağ elle makas kullanmayı ögrendim, öyle kesiyorum,


  • dust in the wind  (14.08.14 13:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.