[]

kitap okurken çok çabuk sıkılmak

benzer şey çoğu konuda var da, en çok kitapta rahatsız ediyor beni. büyük keyif alarak okusam da taş çatlasa 50 sayfa sonunda "yeter la ohoo" deyip kapatıyorum kitabı. kapatmazsam odaklanamıyorum, rahat okuyamıyorum, "okumuş olmak için okumak" evresine girmiş oluyorum.

yazar olma tribim bir yana, benim zaten dil edebiyat öğrencisi olduğum için hayvan gibi okuyup yazmam gerekecek. yani ben bölümümün hakkını falan da vereyim isterim. bir oturuşta kitap bitirebilen insanlara acayip imreniyorum.

bu çabuk sıkılma durumunun üstesinden nasıl gelebilirim? her türlü tavsiyeye açığım. tekrar etme ihtiyacı hissediyorum, bırakmamın sebebi kitabın sıkması falan değil... hani 10. kez okusam, ilk kez aldığım keyfi alacağım şeyler okusam dahi uzun soluklu okuyamıyorum.

tikler sabah gelecek. ama gelecek. öbüldünüz, iyi geceler.

 
sıkılmamanın yolunu arıyorsan cevap veremem çünkü ben de çözümünü bulamadım. kitabın en heyecanlı, etkili yerinde bile olsam sıkılınca ara veriyorum okumaya. ara vermeyince zaten 2-3 dakikada anca 1 sayfayı onu da hiçbir şey anlamadan sadece okumuş oluyorum.

arkandan kovalayan yok. dinlene dinlene, rahat rahat oku. sıkıldığın zaman bırak, kafanı topla, başka işlerini hallet sonra devam et.

ya da yazar olma gibi bir düşüncen de varsa salt okuma yerine etkili cümlelerin, beğendiğin betimlemelerin, farklı bulduğun kelimelerin vs. altını çiz ve defter gibi bir yere yaz. hem mola vermiş olursun, sıkılmazsın hem de elinde faydalanabileceğin notların olur.
  • ontheroad  (13.08.14 23:49:23 ~ 23:49:57) 
50 sayfa mı? ben 5-6 sayfada kapatıyorum. ama zorunluluk olunca s.ke s.ke okuyorsun bir kere. ya da okuyorsun, ara veriyorsun, tekrar okuyorsun kendini zorlamadan.


  • instant crush  (13.08.14 23:56:58) 
Ben kitabı bitirmek için okuduğum zamanlarda daha hızlı okumaya çalışıyorum ve hiçbir şey anlamadan sayfaları geçiyorum. Oysa böyle tadını çıkara çıkara, cümleleri tane tane, anlamlandırarak okuyunca hem alınan keyif artıyor hem de konsantre olamama sıkıntısı ortadan kalkıyor. Zaten bu şekilde okuduktan bir süre sonra okuma hızı kendiliğinden artıyor, ama dikkat eskisi gibi dağılmıyor. Kitaba kendini kaptırmış oluyorsun yani.

Kitap okumaya başladığında ilk 50 sayfayı dahi anlamsızca okuyorsan dediğim gibi okuman işe yarayabilir. Ama sadece 50 sayfadan sonrasında dikkatin dağılıyorsa mola verebilirsin. Sonuçta 50 sayfa öyle 5dkda okunmuyor. (Değil mi? Ben kaplumbağa hızıyla okumuyorumdur herhalde.)
  • okuyamıyom ben ya  (14.08.14 00:01:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.