[]

Hangi HDMI Kabloyu seçmeliyim.

Merhaba,

8 televizyonlu bir işletmede kullanılmak üzere HDMI kabloya ihtiyacım var. Daha önceki deneyimlerime göre kablolar sıklıkla bozuluyor veya görüntü gitmesi problemi yaşıyorum.

8 port ve 4 port olmak üzere 2 switch kullanmak istiyorum. Duruma göre switch kablolarını değişip iki veya daha fazla yayını aynı anda sunmak istiyorum.

Temsili resmi ekledim.

Sorun şu;
1- Yapmış olduğum sistemde. Herhangi bir televizyonda sorun çıkması durumda ( sinyal gitmesi, kapanması,vs.) tüm tv lerde yayın gitmekte ve tekrar gelmekte. Bunu ortadan nasıl kaldırabilirim.
2-Kaliteli kablo kullanın diyorlar, ama şunu düşünüyorum. HDMI da görüntü ya vardır ya yoktur (0-1). bozuk gösteriyor veya sinyal düştü gibi sorunlar olmaması lazım. Yayınlar 1080p olacak ve switch in testekliyor olması gerekiyor.
3- böyle bir sistem için önereceğiniz kablo ve swtich markası ne olur.
(5 metresi 1000 lira kablolar söylemeyin lütfen :) )

Şimdiden teşekkürler

 
Öncelikle 1. sorunun sebebi switch bana göre. HDMI çift yönlü veri taşımıyor ki televizyondaki sorun diğer aletleri etkilesin.

Ayrıca 20 metre HDMI kablo ile taşımak için riskli bir mesafe. Evet görüntü dijital ama mesefa uzadıkça, kablo kalitesi de düşükse veri kaybı çok olur. Kullanılan kablonun ne kadar mesafe veri taşıyabileceğine bakmak lazım. Standart bir kabloda 10-15 metre aralığını aşmamak gerekir. Daha fazlası varsa aktif HDMI veya tekrarlayıcı denen olaylara bakmak lazım.

Marka olarak önerim yok.
  • onexey  (13.08.14 19:15:46) 
sorunun sebebi switch. bir televizyon kapandiginda switch uzerindeki dagilim sistemi degistiginden diger kablolara giden yukte faklilik olusuyor bu yuzden yayin anlik git-gel yapiyordur. daha kaliteli bir switch kullanilmali. elektrik hatlarindaki voltaj dalgalanmalarini onleyen sistemler gibi birsey olabilir emin degilim. uzmanlik alanim degil


  • crucio  (13.08.14 19:30:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.