[]

Sunnet ve anestezi

Selam size ey hepsi bi cesit enteresan duyuru ahalisi,

10 aylik oglumuzu sunnet ettirecegiz.
1. Istanbul anadolu yakasinda kim bu iste iyidir? Kozyatagi Acibadem`i dusunuyorum yakin diye.
2. Genel anestezi olmasin istiyorum ama bizim elemani nasil zaptederler onu bilemiyorum. Hafif sakinlestiriciyle cocugu uyutup bir de lokal anesteziyle bolgeyi uyusturarak da halledenler varmis. Bu konud atecrubesi olan varsa bana bilgi verebilir mi?
3. Aramizda sunnete karsi olanlar filan var biliyorum, onlar yorumlarini kendilerine saklayabilirler.
Tesekkurler.

 
10 ay erken değil mi yahu ? Yapılıyor mu öyle ? Ben 9 yaşımda oldum valla.


  • oğlum çok zor lan  (13.08.14 15:41:21) 
10 ay erken değil, geç bile. doğar doğmaz da yapılır. biz de 6 aylıkken yaptırdık.

istanbul'da da var mı bilmiyorum ama bizimki klips yöntemiyle oldu. ilginç bir plastik klips var. sünnet derisini geriye çekip penis başını dışarı çıkarıyor, başına klipsin minik, dibi olmayan bir bardak düşün, o parçasını geçirip deriyi klipsin üstüne geri çıkarıyor. penis başına dibi olmayan minik bir bardak geçirmiş gibi. sünnet derisi de bardağın dışında. üstüne öteki klips parçasını koyup kilitliyor. sonra da işaretleyip o üst taraftaki fazla deriyi kesiyor. ne dikiş, ne bir şey. sadece lokal anestezi. klips kesilen yeri sıkıştırdığı için kanamıyor da. 4-5 gün klips duruyor. pipiye dibi kesilmiş köpük bardak koyup ve büyük numara bez bağlıyorsunuz. sonra klips çıkarılıyor. 1 ay içinde de kabukları dökülüyor. bir araştırın derim. son derece rahat ve konforlu oldu.

yapan çocuk üroloğu bir doçent idi. bence de bir üroloğun, hatta çocuk üroloğunun yapmasında fayda var.
  • kibritsuyu  (13.08.14 15:53:22 ~ 15:54:24) 
kibritsuyu +1

küçükken daha rahat yapılıyor bakmayın siz yaşı küçük diyenlere. yaptıran arkadaşlarım hep memnun kaldılar iki günde iyileşiyor. ürolog yapıyor denildiği gibi doktor sizi daha iyi yönlendirir ama çevremde genel anestezi yaptıran olmadı hiç hep lokal.
  • yue  (13.08.14 17:16:24) 
yaşı filan geçin, yaptırmayın.
sizin isteğiniz dışında biyerinizi keserek sizi ömür boyu, geri dönüşsüz bir şekilde sakatlamaları hoşunuza gider miydi?

  • cal suna bi duduk  (13.08.14 21:06:21) 
@cal suna bi duduk yahu 3. maddeyi senin icin ozel yazmistim halbuki ama bekliyodum birinin cikip kendisine fazla gelen akli benimle paylasmasini yine de. beni yaniltmadigin icin sagol.


  • kartonpiyer  (14.08.14 12:36:41) 
@kibritsuyu dogrudur ben de lokal anestezi ile dedigin ya da benzer bir yontemle halledilmesini isterdim ama iste o dedigin icin belli ki biz gec kaldik. Turkiye`de olmadigimiz icin gidip doktorlarla konusma imkanimiz da olmadigindan esden dosttan konuyu arastiriyoruz. Acibademde bir tanidigin tanidigi doktor bulduk, onunla halledecegiz heralde. bana bildirdiklerine gore bir surupla ufakligi uyutuyorlar, ardindan lokal anesteziyle operasyonu yapip (yontemini henuz ogrenmedim ama eski usul saniyorum cunku bikac ufak dikis atiliyormus) halledecegiz gibi. cocuk ufakken fazla da hareketli degilken ya da buyukken laftan anladiginda lokal anestezi uygun. biz de daha erken yaptirmak istedik ama isler nedeniyle turkiyeye gelme olanagimiz olmadi. simdi ise ufakligi zaptetmek mumkun degil.


  • kartonpiyer  (14.08.14 12:40:16) 
bu dediğim yöntemin yaşı yok. ilkokul çağındaki koca çocuğa da yapıyorlar.

www.kolaysunnet.com

şu adreste anlatıyor. bizimkini yapan doktor bu. ama yöntemi öğrenip istanbul'da da araştırabilirsiniz. elbet yapan vardır.
  • kibritsuyu  (14.08.14 15:47:59) 
Bu olayı kişilik hakkına tecavüz ve beden bütünlüğünü ihlal kapsamında değerlendirdiğim için böyle aleni bir duyuruya yazarım. neyse sana diyecek bişeyim yok. umarım oğlun bigün gelip niye bana sormadan yaptırdınız diye hesap sorar da ömür boyu vicdan azabıyla yaşarsın.


  • cal suna bi duduk  (15.08.14 13:48:09) 
Neticeyi de yazayim da ileride okuyanlara yardimci olur belki.

- Florence Nightingale`de Nur Damisment adli bir hoca sunneti yapti.
- Ikinci maddede dedigim gibi yaptilar, bebegi uyutup pipiye lokal anestezi ile. Bir sorun yasamadik yalniz sonra uyaninca mizirdaniyor biraz, sonra da bir daha uyuyor ve uyandiginda sorun olmuyor. Aci cekmiyor yani. En son uyaninca agri kesici fitille filan olay cozuluyor.
- Yine de simdiki aklim olsa sunnet isini ertelerdim. Ilk 3 ayda yaptiramadiysaniz buyumesini beklemek daha iyi aslinda. Ilk 3 ay bebekler donemedikleri, kalkip ziplayamadiklari icin daha sorunsuz atlatilir, yok 3 ayi gecmisseniz de mesela bizimki 10 aylik ve laf dinlemiyor, hareket ediyor, sonra cani yaniyor mesela, o zaman buyumesini bekleyip laf anlayacak yasta yapmak daha iyi olabilirdi.
- Hastaneyi ve doktoru tavsiye ederim.
  • kartonpiyer  (11.09.14 07:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.