[]

CSS sorusu

ya bir şey yapmaya çalışıyorum da, şuanki haliyle hiç pratik değil. daha pratik nasıl yapayım onu merak ediyorum.

şimdi .pd8 .pd10 .pd12

gibi classlarım var. ve bu classların her birisi padding değerini ifade ediyor.

.pd8{
padding:8px
}

gibi. ama diyelim bu şekilde 30 padding değeri var. pratik mi? değil. (bu classlar mutlaka bulunmalı arkadaşlar yani .pd8 gibi class atayacağına jquery ile hallet gibi bir seçenek yapmayalım)

ya da daha zoru renkler:

işte kırmızının üç tonu, mavinin üç tonu, sarının yeşilin üç tonu var. toplamda ediyor 40-50 renk. her birine birer class atasam pratik mi olur? hayır kesinlikle.

öyleyse nasıl daha pratik yapabilirim? herhangi bir tavsiye yöntem vs. bişiyi olan var mı? (renk özellikle önemli)

 
Grid kullanmalısın, 2 şer artan padding'e ihtiyaç duyuyorsan berbat html yapısı var.

Bootstrap'e geç hacı.
  • serafettinn  (13.08.14 10:00:33) 
@serafettinn, ya 2'şeri örnek verdim. esasında paddingden ziyade renk lazım. şimdi nette kurcaladım LESS diye bir yöntem varmış ama düşününce kendime pek uygulayamayacağımı düşündüm. belki tonlamalarda işime yarayabilir ama ne derece bilemedim.


  • kamera motor  (13.08.14 10:04:55) 
senin ihtiyacin "parametric mixins" en verimli sekilde LESS ile yapabilirsin lesscss.org ayrica sana "color functions" da cok kullanisli olur bence lesscss.org CSS fuctional olmadigi icin baska türlü yapmak gercekten cok verimsiz, ama projeyi tamamiyle LESS e gecirmek de problemli. sadece ihtiyacin olan kisimda LESS kullanabilirsin.


  • emrahday  (13.08.14 11:21:28 ~ 11:25:17) 
sass ya da less kullan? degisken olarak tanimlarsin rengi tepede, baska yerde cagirirken de mesela color: $anarenk2; yazarsin. hepsini degistirmek istediginde de sadece tepedekini degistirmen yeterli olur.


  • hjarteblod  (13.08.14 12:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.