[]

yüksek lisans ne işe yarar?

tam olarak ne işe yarar? daha iyi bir iş bulabilmek için mi yapılır?




 
askerden kaçırtır


  • baldur  (12.08.14 23:30:10) 
15-20 yil once lisans ne ise yariyorsa, bugun de maalesef yuksek lisans o ise yariyor.


  • she was my baby  (12.08.14 23:32:38) 
Akademide devam etmeyi düşünmüyorsan bi boka yaramaz. Ortamlarda Ediz Hun misali yüksek mühendisim diye hava atmana yarar belki bi de, ortamın ilkokul terk adamlardan oluşuyorsa.


  • buff  (12.08.14 23:33:30) 
Akademisyenliğin ikinci aşamasıdır. Özel sektörde pek işe yaramaz


  • filipis  (12.08.14 23:34:00) 
Ise yaramaz. Sadece erkeklerin askerini erteliyo


  • cecilia  (12.08.14 23:35:44) 
Yurt dışında çalışmak istiyorsan yapmak zorundasın. (Teoride değilsin ama pratikte.)


  • i was made for you  (12.08.14 23:40:31) 
Mühendislik+MBA : yöneticilik
İİBF mezunu + yüksek lisans: etiket
Herhangi bir bölüm + MBA veya ECONFIN: finans sektöründe bir iş
Gördüğüm örnekler genelde bu şekilde. Bir de harbiden akademisyen olmak istiyorsan yapılan yüksek lisans var, sonrasında doktora bile yapılan
  • napoli  (12.08.14 23:42:22) 
Bir alanda özelleşmeye yarar. (Misal inşaat mühendisliği çok geniş bir bölüm. Yüksek lisans ile daha spesifik bir alana yönelebilirsiniz.)
Kendi alanından başka bir alanda iş bulma olanağını artırır. (inşaat mühendisi olup mimari bir konuda yüksek yapan mühendis ince yapıda daha rahat çalışabilir mesela)
Askerden kaçmaya yarar.
Doktor olmadan önceki adımdır.
  • ay nov kung fu  (12.08.14 23:46:26) 
akademik dusunmuyorsan ilk etapta gereksiz, yani lisanstan hemen sonra yapmak anlamsiz, ama cok iyi bir muhendissindir mesela, 5 sene bi yerde calisirsin sonra spesifik bir konu ustune kendini gelistirmek icin yaparsin, o zaman nokta atisi olur, ise yarar. ben yaptim bi boka yaradigini gormedim.


  • yonge and bloor  (12.08.14 23:48:26) 
işsiz kalan ünv. mezunlarına sığınaktır.

aileye çevreye "möstör yöpöyoröm" dersin.
  • siradisi00  (12.08.14 23:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.