[]

iş başvuru süreci - kariyer.net vb.siteler için

Misal kariyer.netten bir işe başvuru yaptıktan sonra o şirketi arıyor musunuz? ya da kendinizi belli etmek açısından yaptığınız bir şey var mı?
sizin başvuru süreciniz nasıl?

şimdiye kadar başvurularıma dönen olmadı, acaba eksik bir şey mi yapıyorum diye merak etmeye başladım.

(adam beğenmemiş çağırmamış gibi yorumları kenara bırakıp bu formalite kısmıyla yorum yapalım pls.)

 
kariyer.net dışındaki sitelere bakmanı tavsiye ederim. büyük iş ilanı siteleri işverenlerden para istediği için çoğu ilan diğer çok bilinmeyen sitelerde yayınlanıyor. bir ikincisi aramanı ya da baskı kurmanı tavsiye etmem. herkesin işi gücü var görüşmeler randevuya göre ayarlanır genelde.


  • hayal fazlasi  (12.08.14 22:31:42) 
Hocam kariyer vs sistelerin olayı o zaten. Hani ilan veren şirketlerin gerçekten o elemanı aradığını sanmayın. Adam ilanı koyuyor 3 ay boyunca güncelliyor 3000 kişi başvuruyor kimseye geri dönüş yapmıyor. Büyük bir çoğunluğunun amacı havuz oluşturmak. Daha sonrası istediği anahtar kelimeleri girerek aradan çekiyor şansına. Zaten onların her cv ye bakması için yüklü bir meblağ ödemesi lazım, benim bildiğim kadarıyla kontör mantığı var. Belli bir kontöre belli bir sayıda cv ye bakabiliyor. O yüzden önyazı ve anahtar kelimeler çok önemli.


  • liriamer  (12.08.14 22:31:53) 
En azından arayacakları yeterlilikte değilsiniz ya da öyle olduğunuzu gösteremiyorsunuz.

Bir ön yazı ya da cover letter ekleyin bence. Diğer başvurulardan ayrılmanızı sağlar.
  • godless frog  (12.08.14 22:32:07) 
Ben şahsen ön yazı falan pek okumam. :) CV'ni güncellemeni tavsiye ederim.


  • hatali sifre  (12.08.14 23:05:49) 
internetten başvuru yaptıktan sonra, ik birimine ayrica faks gönderebilirsiniz (Tabi gizli ilan değilse).
sonra da en azindan, arayip "cv göndermiştim, geldi mi?" diye sorabilirsiniz.

  • for the record  (13.08.14 08:37:15) 
Cv tarihini güncel tutun,


  • €xpolerer  (13.08.14 10:06:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.