[]

Sosyal Medya İletilerimi Çalan Arkadaşı Nasıl Uyarmalı ?

Evet arkadaşlar biliyorum o malum butona basmak istiyorsunuz ama en başlarda pek üstünde durmadığım bu durum can sıkıcı bir hal almaya başladı. liseden tanıdığım ve sevdiğim bir arkadaşım var ve doğal olarak sosyal medya hesaplarımızda birbirimizi takip ediyoruz. Başlıkta da belirttiğim gibi ben ne yazsam bu arkadaş en fazla kıçını başını değiştirip aynı şeyi yazıp paylaşıyor. bugünse instagramdan paylaştığım ve kendi çektiğim bir kareyi kaydedip benim yazdıklarımla paylaşmış. Eyvallah twitter ya da facebookta edebi metinler ortaya koymuyor, instagramda pulitzerlik fotoğraflar paylaşmıyorum ama kendi düşündüğüm ve nacizane oluşturduğum şeyler üzerinden başkasının prim yapmaya çalışması artık canımı sıkıyor. yaklaşık 4 yıldır bu durum böyle devam ediyor. önceleri pek sallamıyordum ama artık iş biraz saygısızlık boyutuna geldi diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirteyim. öyle çok popüler ve fazla kişi tarafından takip edilen biri de değilim hani. en fazla 80-90 kişilik yakın çevre. yani egosantrik sanrılar içinde de değilim.

size birkaç örnek vereyim;

4 yıl önce Galatasaray K.Lviv'e avrupa ligi ilk turunda elenince facebookta yazdığım ileti;
'' Beni sezon boyunca link arama zahmetinden kurtaran kulübüme teşekkürü bir borç bilirim :( ''

arkadaşımın 2 dakika sonra facebooka yazdığı ileti;
''TEŞEKKÜRLER GALATASARAY SAYENDE LİNK ARAMA ZAHMETİNDEN KURTULDUK!!!''

yine bir avrupa kupası maçı öncesi benim yazdığım;
''Allah önce takımımıza sonra da yurt dışı internet çıkışlarına zeval vermesin. İnsanları keyfinden eden doğan holdingin de belasını versin.''

bir kaç dakika sonra arkadaşımın veryansını;
'' futbol keyfimizin içine sıçan doğan holding ALLAH BELANI VERSİN!!''
*hayır doğan holdingin sahibi kim diye sorsam cevaplayamayacak.

bunun gibi en az 10 tane daha örnek yazabilirim ve hepsi futbol ile ilgili değil maalesef. sosyal hayat, siyaset vs. belirttiğim gibi artık cidden rahatsız oluyorum ama uyarırken de kalbini kırmak istemiyorum. çünkü gerçekten zamanında iyiliğini de gördüğüm sevdiğim bir arkadaş.uyarınca yanlış anlaması çok muhtemel. sizce ne yapmalı nasıl uyarmalı bu arkadaşı? ya da sessiz kalmaya devam mı etmeliyim. belki ben mi kuruntu yapıyorum acaba :(

 
hahahah. çok komikmiş. sana çok imreniyo arkadaşın ama aynı zamanda gizli bir evil. facebook'ta restricted listesine falan al. benim de böyle arkadaşlarım oldu, küçük şeylerle başlayıp hainliğe çeviriyolar bunu. bi kişilik bozukluğu bence ama hangisi bilemiycem. gece yatarken kapıyı kilitle bence.

biraz daha ekliyim. uyarmanı ya da konuşmanı tavsiye etmem. benim, anılarımı bile kendi anısıymış gibi anlatan arkadaşım olmuştu. kendi fikri olduğunu filan söyler uyarsan yani. inanılmaz olaylar bunlar. aynı cinstenseniz sevgiline filan da ilgi duyucaktır aynı ortamı paylaşıyosanız. bi değişik yani. benim bu bahsettiğim eleman, sevgilimin bilmesini istemediğim bi şeyi onun da görebileceği şekilde genele vurarak yazmıştı mesela. sonra soğuycaksın sen bu arkadaşından, seni suçlıycak falan. o yüzden bence sosyal medya hesaplarını bi süre kapalı tutup sonra açarken silmen, engellemen makul olur. sorarsa da yeni hesap açmıştım falan, bi şey uydurursun.
  • snape i başından beri tanırım  (12.08.14 19:55:53 ~ 20:00:05) 
"olum ne çalıyon lan benim yazılarımı, özgün ol biraz, ibne :D" de gitsin.


  • sansli pipi  (12.08.14 20:04:58) 
bu çalıntılardan bi caps hazırlayıp (üstte seninki, altta onunki, hangi tarihte yazılmış falan) facebook'unda duvarına ya da paylaşımların altına göndererek ifşalı kamuoyu bilgilendirmesi de yapabilirsin. ama reaksiyon ne olur bilemem. asflkjsdşfsad. çok tuhaf olaylar bunlar ya.


  • snape i başından beri tanırım  (12.08.14 20:06:05 ~ 20:06:28) 
kanka bari referans göster, telif hakkı diye bişey var diye falan yorum bırak bir iki kere, belki anlar da o kadar kafaya takacak bir olay değil gibi geldi bana


  • paltar yuyan masin  (12.08.14 20:09:11) 
paltar yuyan masin

dediğini yazdım hocam. hafif şaka yollu, anlar umarım. abartıyor olabilirim ama yıllardır bu durum böyle
  • borumu  (12.08.14 20:12:06) 
iletilerimi çalanlar ... diye durum yaz. onu da çalarsa engelle gitsin :d


  • emiter  (12.08.14 20:36:58) 
Bence önce bunu neden bu kadar dert ettiğini sorgulamalısın.
Ardından da bir karar alıp uygulamalısın.
Tabi ki ya hoş göreceksin ya uyaracaksın ya onu arkadaşlıktan çıkaracaksın ya da kısasa kısas sen de onun yaptığının benzerini yapıp fark etmesini umacaksın.

Ben olsam herhalde yazdıklarının altına aynı fikirde olduğumuza ve beni desteklediğini gördüğüme sevindim. Paylaştığımın aynısını yazmışsın vs vs gibi şeyler yazardım sürekli herhalde.

Seçim size ait.. Zaten seçimler hep bize ait.. Mesele seçtikten sonra başımıza gelenleri kabullenebilmekte..
  • malum kisi  (12.08.14 21:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.