[]

Porsche Almak İstiyorum - Tavsiyeleriniz

uzun uzun anlatırdım ama özet geçeceğim malum zaman kıymetli.

üniversite öğrencisiyim. maddi durumum orta direk. ciddi anlamda Porsche alma arzum var. hatta maddi arzularımın en öncelikli olanı diyebilirim. önemli olan kısım bunu kendi kazandığım parayla almak istiyorum.

bir şeyler üretmek, para yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.yatırımımı nereye yapabileceğimi bilmiyorum. kendime yatırım yaptığımı sanıyordum ama yok arkadaş, bir numara yok. en ufak fikir bile bir şeyler katar diye tahmin ediyorum.

not: model belirtmedim çünkü hepsi olur :). düşüncem 98-99 model boxster yönünde. fiyatı da vergisiydi şuyuydu buyuydu 80.000 tl civarı olacak.

 
Illegal islere girmeden ya da lotoyu kazanmadan 10 seneden once biraz zor denklesir o para. Mesleginde kendini gelistir once. Tavsiyeyle olsaydi herkes bi porse alirdi


  • mistreated  (12.08.14 16:51:01) 
Doğru mu anladım? Şu an hiçbir birikimin ve gelirin yok, sıradan bir öğrencisin ve 80 bin tl kazanmak istiyorsun?

Ticaret yap.

Başka da ne diyeyim bilmiyorum. Umarım okulun iyidir ve iş bulma sıkıntısı yaşamazsın mezun olunca.
  • sen git ben geliyorum  (12.08.14 16:51:47 ~ 16:58:00) 
Porsche ve öğrencilik nasıl oluyor arkadaş anlamadım..


  • redeath  (12.08.14 16:51:58) 
@mistreated o konuyla ilgili elimden geleni yapıyorum. ders olarak pek bir sıkıntım yok. biraz acelem var işte


  • dokuz numara dort yildiz  (12.08.14 16:58:51) 
@sen git ben geliyorum umarım öyle bir durum olmaz. yapabileceğimi yapıyorum.

ticaret alanında çok iyi değilim. aslında paradan az çok anlarım, işin matematiğine kafam basar ama insan ilişkileri kısmında tökezliyorum. (pazarlık vs.)
  • dokuz numara dort yildiz  (12.08.14 17:00:07) 
@deneme yok abi çok araştırıyorum bi işe girmeden önce. o işlerin az çok ne olduğunu biliyorum.


  • dokuz numara dort yildiz  (12.08.14 17:01:11) 
bisiklet almakla başla. sonrası gelir.


  • fukka  (12.08.14 17:22:15) 
Tabiri caizse alışmamış götte don durmaz.

Porsche alınca bitmiyor olay, asıl ondan sonra başlıyor. Bunun yakıtı hayvan gibi, vergisi desen keza öyle. Sigortası, kaskosu falan alır başını gider. Bir bakmışsın 2 gıdım yolda porsche süreyim diye bütün gelirini arabaya yatırıyorsun. İlerde çok para kazanabileceğin bir bölümde okuyorsan o zaman al derim. Şu an için bu geçici bir hevestir bence.
  • himmet dayi  (12.08.14 17:27:15) 
ilk tavsiyem değişeni çok fazla boyananı olmayan bir araba al, ikinci tavsiyem ise diğerleriyle aynı. ticaret yapmaktan başka çaren yok, ki buda aslında bir paradoks oluşturuyor kendi içinde. çünkü doğru ticaret yapabilen, ticarette başarılı olan hiç bir adam o arabaya o parayı vermez. gider satarken zarar etmeyecek bir araba alır, biner. hatta satarken bırak zararı kar bile eder :)

bak ne anlatcam;

sene 94-95-96

ortaokula gittiğim zamanlar (tüh lan yaş belli oldu) piyasada sıkca görebildiğimiz iki motor var; java ve mz.

ben deli oluyorum motor için, mz 151-251-301 var o zamanlar. 2 zamanlı fişek gibi motorlar, 36 ay taksitle satılıyorlar o zamanlar. taksitlerde sanırım 20 milyon filandı, oha lan iyi paraymış be.

javanında bi eski tipleri var düm düz, birde style olanlar var, çift eksozlu. sonra sonra laser lerde çıktı gerçi.

neyse konuyu dağıtmayalım, işte ben bu motorlar için ölüyorum, bitiyorum amk. yapabildiğim tek şey 20 liraya bir saatlik mobilet kiralamak. ama doymuyorum ki, rüyalarımı süslüyorlar.

o zamanlar bırak avrupayı japon motor görmek bile çok zor, etilere bebeğe filan gidersek görüyoruz sadece.

neyse ki o kadarda hayalperest değilmişim, japon motor değil de mz, java hayali kurmuşum :)

normal yollarla alabilmemim imkanı yok babam işçi anne ev hanımı. nerden gördüysem bir kitap tanıtımı gördüm, gazeteden görmüşümdür kesin. şans oyunları ve insanın şansını arttırma ile ilgili. gerizekalı bir kadının yazdığı kitaptı, aldım onu siparişle. okudum ama içeriğini hatırlamıyorum, fakat ben başladım loto toto piyango at yarışı oynamaya.

bütün harçlığımı ve sağdan soldan tırtıkladıklarımı şans oyunlarına yatırıyorum.

her ayın 9-19-29 da piyango, her hafta lotot toto, p.tesi salı hariç at yarışı, o zamanlar hergün yoktu sanırım yarışlar.

lan belkide bir motor parası harcadım farkında değilim :)

ama olmadı, havadan para kazanamadım. hatta bir ara bir motor çalayım kendime diye planlar da yapmadım değil.

okuldan kaçıp akşama kadar balmumcu beşiktaş ortaköy geziyorum, hem satıcılardaki motorlara bakıyorum hem yol kenarına park etmiş motorların üzerine oturuyorum.

nihayetinde nasıl oldu hatırlamıyorum ama çaresizlikten sanırım ben o sevdadan lise bitene kadar uzak kaldım.

askerden önce kendime bir mz alıp kuryelik bile yaptım, ama o ortaokulda mobilet kiralayan çocuğun hevesi yoktu.

yıllar geçtikçe çok daha pahalı , kaliteli motorlarım da oldu arabalarım da.

hatta daha dün, 2 ay önce 28 bine aldığım motoru çok hoşlanmadım diye 25 bine sattım. bu gün yarın daha farklı bir şey alacağım.

araba desen binmek zorunda olmasam (ye kürküm ye olayı) yüzüne bakmam, ki çok şükür üst segment aracım var ama yağmur olmadıkca ve birileri görmek zorunda değilse (ye kürküm ye olayı) arabaya bile binmek istemiyorum.

yani diyeceğim o ki seni böyle okuyunca kendimi hatırladım birden :)

amma gereksiz ve uzun yazmışım lan ama bu da böyle bir anımdır işte.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (12.08.14 17:51:27) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam teşekkür ederim, öm'den cevap yazdım.


  • dokuz numara dort yildiz  (12.08.14 19:51:38) 
@darknum_ şu an üstümde don var. inanmıyorsan caps atabilirim heheh :).


  • dokuz numara dort yildiz  (12.08.14 19:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.