[]

Tahrik Edici Sesler (Örnekli)

selam.

çocukluğumdan beri yaşadığım duygu. kadın/erkek farketmeksizin (erkeğim) bazı sesler tahrik edici bir şekilde mayıştırma ve uyarıcı olabiliyor. hele konuşan kulağıma yakınsa kendimi kaybedecek gibi oluyorum.

bir de yabancı dilde (özellikle ingilizce ve fransızca) konuşan hatunların konuşmasından da tahrik oluyorum. sebebini anlayabilmiş değilim. var mıdır benzer şeyler hisseden?

her iki durumu birden barındıran bir örnek www.youtube.com

edit:

olayın teknik adı ASMR imiş.
(bkz: automonous sensory meridian response)

 
ben ilk defa duydum ilginçmiş. daha çatlak sesler herhalde sana uyarıcı gelen. aklıma vermicem vermicem diyen kız geldi o da mı öyle geldi mesela sana, onun da sesi bu şekilde çatlak gibiydi?


  • kaputt  (12.08.14 16:52:50 ~ 16:52:59) 
@kaputt, evet özellikle son kısımdaki gülüşü mesela.


  • oraletarya  (12.08.14 16:57:09) 
hmm evet o kısmı kastetmiştim ben de..

değişik bir durummuş ama, hiç duymamıştım. ama anlaşılmaz da değil, o tarz tınılar biraz iç gıcıklayıcı olabiliyor. british aksanı ve fransızca da aynı şekilde. british aksanlı erkek çok süperdir mesela ses tonu da güzelse. fransızca konuşan kız da keza.
  • kaputt  (12.08.14 16:59:59) 
var böyle bir şey. hatta bir adı vardı ama hatırlayamıyorum. hatırlarsam ayrıca yazarım.

edit: heh @zebragibi yazdı, hatırlayamadığım şey ASMR'ydi.
  • air  (12.08.14 17:04:37 ~ 17:10:15) 
@comptrol, yok ebesinin amı. ne alakası var biz ne olduğumuzu bilmiyor muyuz? sesin örneğini veriyoruz orada.


  • oraletarya  (12.08.14 17:07:09) 
ASMR incele.


  • zebragibi  (12.08.14 17:08:20) 
güzel örneklerinden biri: www.youtube.com


  • olsen  (12.08.14 17:09:38) 
@zebragibi asmr ne acayip bişimiş yahu. tşk bilgi için:)


  • kaputt  (12.08.14 17:13:13) 
yabancı hatunların konuşmasından niye tahrik oluyoruz, izlediğimiz pornografik içerikler hep o yabancılardan da o yüzden.


  • neverletyougodown  (12.08.14 17:52:55) 
bu ASMR ne güzel şeymiş yahu. Ağzını şapırdata şapırdata yemek yiyenlerden tiksinirim ama bu sakız çiğneme videolarında içim gıdıklandı resmen. çok rahatlatıcı hoş bir duygu :)


  • MaraudeR  (12.08.14 19:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.