[]

eve haciz gelmesi..

selam üstadlar. arkadaşımdan aldığım habere göre babasının borçlarından dolayı evine haciz gelmiş ve çocuğa ait laptop'u da alıp götürmüşler. laptopun faturası babasının değil arkadaşımın adına. yalnız kendisi faturayı bulamadığı için bunu belgeleyemiyor. bu durumda;

1) yanlış bilmiyorsam laptop lüks değil temel tüketim ürünlerinden sayılıyordu ve haciz edilemiyordu. doğru mu?

2) laptopu geri alma şansı var mıdır? varsa nasıl bir yol izlenmeli?

teşekkürler.

 
Önce geçmiş olsun.Haciz yerinde istihkak iddiasını beyan edip tutanağa geçirmeniz gerekirdi.Bundan sonra yapacağınız hamlelerden sonuç almanız zor olacak.

Dosyayı inceleyip yediemine ulaşabilirse bilgilerini kopyalayabilir.

Satış isteyip satıldıktan sonra ya da satışta yeniden kavuşabilir.
  • labanon  (12.08.14 16:13:43) 
borçlu ile birlikte yaşayan kimselere ait eşyalar aksi ispat edilmedikçe borçluya ait sayılır. bu nedenle istihkak iddiası, fatura bulamıyorsa arkadaşınız geçerli sonuç doğurmaz. ancak kesin olmamakla birlikte lüzumlu ev eşyası kapsamında iletişim hakkının elinden alındığından bahisle icra hukuk mahkemesinde, haciz tarihinden itibaren 7 gün içerisinde haczedilmezlik şikayeti yapabilir.

İİK. 82. 3. (Değişik: 6352 - 2.7.2012 / m.16) Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri, haczedilemez hükmü bulunmaktadır.

evdeki tek laptop ise veya birden fazla olsa da buna ilişkin haciz tutanağında bir şey yazmıyorsa, bunun tek laptop olduğunu belirterek dava açabilir. Son dönemde evdeki bilgisayarın da lüzumlu eşyadan olduğuna dair bir yargıtay kararı yayınlandı. kararı bulamadım şu an ama haber linkini veriyorum. dava açmayı düşünürse süreyi kaçırmamaya dikkat etsin. ayrıca yardımcı da olurum yine.

gundem.bugun.com.tr
  • pomolilik  (12.08.14 16:15:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.