[]

psikolojik tembellik ve büyük üşengeçlikler

ya benim motivasyon eksikliğim var. bu üşengeçlik olarak tezahür ediyo ve yıllarım üşenmekten fırsat teperek geçti. yani anlatsam şunu şunu yapma şansım varken yapmadım diye ağzımı burnumu kırarsınız öyle söyliyim. zekiyim ama çalışmıyorum. zamanında elimdekileri iyi değerlendirmiyorum sonra elde sıfırla oturuyorum yerime. şimdi üşenmezsem iki hafta içinde birtakım şeyler yapma şansım olucak. şu anda yapmam gerekenler aslında çalışmamla değil birtakım bürokratik prosedürleri yerine getirmemle alakalı sadece. ama kafamda aksilikler ve zorluklar kurup duruyorum. bunlar beni yıllarca pasif yaptı. şimdi bir iki tane tepmemem gereken fırsatım var yine. bunları da yaparsam iyi olabilir. ama ben insanlara iki telefon, bir mail ile sorup çözeceğim şeyleri bile yapmaya çekiniyorum. bi de insanlardan ve onlarla bir işler yapmaktan kaçma huyum var benim. bürokratik aşamalara, asıl işin kendisinden ve projesinden falan daha çok üşeniyorum. bence form doldurmak ve insanlardan gidip almak ve beklemek ve birtakım dilekçeler yazmak falan her şeyden daha zor. böyle bakınca belki sosyal çekiniklik ya da özgüvensizlik de vardır ya. bak hiç bilmiyorum şimdi. neyse. insanlardan sonsuza kadar kaçamam galiba. ama beynim çok acayip çalışıyo gerçekten. kafamda kurup çok gerçekçi bulduğum gerekçeleri anlatsam gülersiniz ya. anlatmıycam o yüzden. aşırı sıkıntı yaşıycama falan inanıyorum bi işe kalkışınca. çok saçma şeyler yüzünden.

böyle şeyler neyin göstergesi acaba ve nasıl atlatabilirim? sizde de var mı, tek loser ben miyim?


 
Yapacağın işleri küçük parçalara böl. Sadece en küçük ilk task'i hallet, o sana bir ivme kazandıracaktır. Bütün işi düşünüp zihnini yorma.


  • arnold schwarzeneger  (12.08.14 14:40:35) 
herkeste olur. insan dedigin minimum enerji harcayarak yasamak ister. bazilari ise aliskanliklarini degistirebilir. bu da her seyden once istek gerektirir.


  • f_d  (12.08.14 14:42:05 ~ 14:42:31) 
yapabileceğin şeyleri yapmamak, ertelemek genelde başarısızlık korkusuyla da alakalı.


  • lily briscoe  (12.08.14 15:03:48) 
Bende de var. Ayni ben. Calismadigim icin dusuk gelen ortalama ve bunun farkina calisinca kolayca yukselince varmak ve pismanlik, bilmeme ragmen basvurmadigim icin kesin alabilecekken alamadigim yuklu burs, is basvurusu yapsam en az 2000 ile baslayacak yetenekteyken kicimi kaldirip is aramamam ve cok gec kalinca is bulup baslayamamam... Kanka olup birbirimizi gaza getirelim bence :d


  • mistreated  (12.08.14 16:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.