[]

uzakdoğu sporları

merhaba,

4.5 yaşındaki zırtapoz'u uzakdoğu sporlarına yönlendirmek istiyorum. kendim pek aşina olmadığımdan neye yönlendireceğimi bilemedim.

hem spor yapsın, hem de savunma sanatını öğrensin, ama bu arada da fazla da ezilmesin istiyorum.

hangi spora yönlendirmek daha uygun olur? ve nereye? (anadolu yakası)

önerilerinizi alalım lütfen.

 
taekwondo'ya gittim ben çocukken. 8 yıl da gittim. şehir değişikliği falan yüzünden bıraktım ama hala pişmanım. iyi spordur, korumalıdır, hızlıdır, olimpiyat dalıdır. ilgilenirsen istediğini sorabilirsin.


  • suicidal ronin  (12.08.14 12:48:47) 
kesinlikle ve sadece karate.

o yaşta en ideali odur ve vücuda çok az zarar verir. sakın boks, kickboks gibi kafayı hedefleyen sporlara yazdırmayın. ayrıca judo, güreş gibi yerlere vurmalı, kol bacak kırmalı şeylere de sokmayın. o yaş için en temizi karatedir. tekvando diyen de çıkacaktır ama onu da önermiyorum. karate daha kaliteli ve etkili. üstelik hemen hemen aynı efor.

edit: kickboks yapıyorum. karate hiç yapmadım.
  • sen git ben geliyorum  (12.08.14 12:53:22 ~ 12:54:02) 
Ben de küçükken karateye gitmiştim, yemediğim dayak kalmamıştı, yaşıtız diye sürekli kuzenimle eşleştiriyordu hoca, çocuk beni evde zaten döverdi, bir de üzerine kursta dayak yerdim. Doğru düzgün bir hocası olsun, o önemli.


  • elikası  (12.08.14 12:59:36) 
4,5 yas el-goz koordinasyonu ve motor yetileri bakimindan savunma sporlari icin erken bi yas... illa eli alissin diyorsaniz tekvando-karate ikilisinden birini tercih edin.

not: aslim aikidocudur:))
  • no avalon  (12.08.14 13:12:15) 
Bence o yaşlarda submission tarzı sporlarda güzel enerji atar. Hem de esnekliği gelişir. Ama bu tür spesifik spor dallarından önce çocukların atletizm, jimnastik gibi temel sporlarla başlangıç yapmasını tavsiye ederim.


  • arnold schwarzeneger  (12.08.14 13:32:23) 
önerilere teşekkürler. aslında aikido öğrensin istiyorum ama erken olup olmadığını kestiremiyorum. eleştirilere gelince, bu tarz spora dayak atma gözüyle bakıyorsanız zaten pek diyecek bir şey yok, ancak yine de söyleyeyim, hem enerjisini atsın, hem de ufaktan işin disiplinini alsın istiyorum.

teşekkürler.
  • altinci nesil caylak  (12.08.14 23:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.