[]

Burun Ameliyatı Hakkında (Burun Kemiği Eğriliği)

Bu konu hakkında merak ettiğim birkaç konu var. Mesela ameliyat sonrası tampon, burunda kaç gün ya da kaç saat kalıyor?(En önemli soru bu benim için) Ameliyatı özel hastanede mi yoksa devlet hastanesinde mi olmalı? Doktor, hastaya kaç gün rapor veriyor?

Ameliyat olanlar (özellikle kemik eğriliği olanlar), plastik cerrahlar ve kbb uzmanlarının, pratisyenlerin cevaplarını bekliyorum. =)


 
tampon 3 gün kalıyor.

7 gün rapor alabilirsin. belki 10'a çıkabilir. ben 4. gün çalışmaya başladım.

farklı hekimlerin farklı yaklaşımları olabilir.
  • siradisi00  (11.08.14 23:53:20) 
oha tamponun 3 gün durması çok değil mi? ameliyattan sonraki ilk gün çıkarsak olmuyor mu?


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (11.08.14 23:58:13) 
ben karaelmas ünv.'de oldum. 3 gün kaldı. kalması gerekiyormuş...


  • siradisi00  (12.08.14 00:00:40) 
sıçtık o zaman. tamponun burnumda kalmasında sıkıntı yok ama psikolojik olarak nefes alamıyor hissine kapılırım. son zamanlarda kapalı alan fobisi de başladı. normalde grip olduğumda her gün ölen biri için bu çok fazla bence.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (12.08.14 00:03:44) 
benim 2 gün kaldı.. bi gece hastanede kaldım zaten.. bi gece de evde kaldıktan sonra çıkardılar tamponu.. rapor durumunu bilemiyorum ihtiyacım olmamıştı.. ama 1 haftada ancak toparlıyor insan kendini..


  • chatrefhill  (12.08.14 00:04:48) 
Benim doktorum tamponsuz yaptı ameliyatı. Her doktorun yoğurt yiyişi farklıymış. Bu yüzden ilk 2 hafta falan hiiç nefes alamamıştım burnumdan. 1 ay oldu ameliyat olalı, yavaştan fiifii şeklinde nefes almaya başladım. Sanırım yeni tamponların ortası delikmiş ve tampon varken nefes alınabiliyormuş, ancak tampon çıkarıldıktan sonra burun şiştiği için yine nefes alınamıyormuş. Böyle okumuştum bir yerlerde.

Yatma işine gelince de doktor bana 10 gün yatacaksın dedi. 10 gün boyunca hareket etmeden sırtüstü yattım ben. İstersen rapor yazabilirim de dedi ancak yaz döneminde bir öğrenci olarak rapora ihtiyaç duymadım. Sizin doktorunuz da yazar yatmanız gereken süre boyunca.
  • okuyamıyom ben ya  (12.08.14 00:37:07) 
Tampon süresi ameliyata göre değişir. Ben iki kere ameliyat oldum. Birinde beş gün, birinde üç gün durdu. Hekime göre de değişiyor tabi durum. Özel devlet farketmez önemli olan hekimdir, iyi araştırın öyle olun. Raporu siz kaç gün isterseniz o kadar verirler muhtemelen ama tampon çıktıktan sonra normal hayatınıza devam edebiliyorsunuz.


Ayrıca karaelmas +1 :)
  • okseotu  (12.08.14 01:16:34) 
ben özelde oldum 1 hafta rapor verdi. tampon sadece 1 gece kaldı.
develet hastansinde olan arkadaşlarım da memnun. önemli olan iyi bir doktor olması.

nefes almayı tampona bağlama. tampon çıksa da 1-1,5 ay yine nefes alamıyorsun ondan sonra açılıyor. ameliyat oldum ohh 1 hafta sonra nefes alırım fikrine kapılırsan hayal kırıklığı olur.
  • yaramazkediyim  (12.08.14 09:50:02 ~ 09:52:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.