[]

şu lanet olası kitaptan ne anladığızı söyler misiniz?!

Cavdar tarlasinda cocuklar.

Su an 30. sayfaya geldim ve tnt'de 5.sınıf bir gençlik dizisi izliyor gibiyim; öyle ki arladaşa dönüp "hey kahrolası, şu lanet makarnayı neden yapmadın" falan dicem.

Soru: kitap hep bu sekilde mi gidiyor? Bir olayı yoksa bırakayım diyorum.

 
Ceviriyi kastediyorsaniz evet oyle gidiyor. Ama bu bir olayi olmadigi anlamina gelir mi? Bence gelmez.


  • ay nov kung fu  (11.08.14 21:37:52) 
Kitap hakkinda birkac akademik yorum okuyun. Olayi o.


  • instant crush  (11.08.14 21:39:57) 
Tamamen gerizekali amerikan genc,igi icin yazilmis bir kitap. Bildigin atarli ergenleri anlatiyor.


  • Nohut Bey  (11.08.14 21:41:14) 
O kitabı 20, hele ki 25 yaşından sonra okursanız çok bir şey ifade etmeyebiliyor. Ben de 27'de okudum, "Bir gencin ergenlik bunalımında geçirdiği bir sürenin tasviri"kadar oldu benim de anladığım.


  • aychovsky  (11.08.14 21:46:04) 
İlk otuz sayfaya bakarak bir kitap hakkinda yorumda bulunmak hiç doğru gelmese de @nohut bey, @aychovsky tamamen aynı fikirdeyim.


  • sistem enkazı  (11.08.14 21:49:24) 
Hahah. ben de bu tepkiyi vermiştim okurken.
kitaptaki başkahraman aslında anti-kahraman ve de bizim "bu çok klişe! kusacağım, byöööğğğk!" dediğimiz şeylere o da atarlanıyor. olayı bu.
kitabın başlığı bile anti-kahramanvari: "çavdar tarlasında çocuklar" veya orijinalinde "catcher in the rye" dedirtecek "büyük" bir olay bile yok ortada.


ben bu kitabı yarısında kapattım ve aylar sonra yeniden en başından okudum. ha, bir şey kazandım mı? hayır. kaybetmedim de ama.
  • m e b  (11.08.14 21:49:54) 
Bukowski'nin ergen hali diyebiliriz.

Anlatım tarzı da sevimli değil mi? He ne kadar basit gelse de kitapta insanı çeken bir şeyler var.
  • otonom  (11.08.14 22:29:01) 
bulabilirsen ayşe erbora'nın çavdar tarlasında çocuklar üzerine makalesi var. onu oku. orada herşey on numara anlatılıyor. hem tüm noktalar oturmuş olur.

şu kitap:

www.nadirkitap.com


edit: bir de ilgi için yazılmış, basit kitap diyenler olmuş. basit bir isyancı ergen olmaktan ötesi var burada. ancak, bir tek bu kitabı okuyarak kavrayamazsın kitaptaki olayı. ne bileyim git bi zoo story oku, taxi driver izle, çavdar tarlasında çocuklar'ı oku, amerikada buhran sonrası ve iş dünyasının yükseldiği dönemleri oku, o zaman anlarsın.
  • lesmiserables  (11.08.14 22:29:38 ~ 22:34:56) 
ben de 18-19 yaşında falan okudum gayet beğendim. zaten çok kısa bir kitap. daha olsa okurdum.


  • geberix  (11.08.14 22:35:19) 
@lesmiserables, teşekkürler, bu açıklama iyi oldu.

Ben de zaten burada tavsiye edildiği için başlamıştım, kitap da biraz ergence
geldigi icin olayı ne diye bir sorayım dedim.
  • sistem enkazı  (11.08.14 22:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.