[]

[GEZİ] İstanbul'da yabancı kız arkadaş gezdirmece

girizgah: kız arkadaşım gelecek, italya'da yaşıyoruz, yıllık izin sebebiyle turkiye'deyim o da bulgaristan'da (bulgar). 4 gun burada

klasik soru: nereleri gezdireyim?

onceki duyurularin hepsine baktim ama yine de insan sormadan edemiyor.

1. gun: surici

- kapalıçarşı, sultanahmet, ayasofya, topkapı, yerebatan. oradan sirkeciye yuruyus, vapurla bogaz turu ya da karakoye gecip galata kulesi, taksim.

2. gun: -
3. gun: -
4. gun: -

evet napalim? adalar olur, baska ne olur?

not: mumkun oldugunca muhafazakar mekanlardan ve it kopuktan uzak yerler hos olur.

not 2: gurbetci degilim, dogma buyume istanbulluyum.

 
ya ben tarihi yarımada'yı hiç beğenmem ve turistimi gezdiresim gelmez ama tabii önemli falan. daha önce gelmediyse gezersiniz tabii.

2.gün - madem tarihi gezintiden başladınız, bu arada ilk gün süleymaniye'yi atlamışsınız. ordan devam edin. gerçi çoğu yıkıldı ordaki eski evlerin. süleymaniye'den sonra zeyrek'e gidin bakın. ay benim zamanımda yıllarca kapalıydı orası restorasyon falan, bakarsınız önceden açık olup olmadığına. şehzadebaşı tarafında valens su kemeri filan da var, imç falan. oradan dolmuşlar geçiyodu, dönüşte onlara biner taksim'e gidersiniz. çünkü biraz şey yerler, çok şey yerler diil yani anlatabiliyo muyum. ama kapalıçarşı'ya giden ona da gider yani. neden gitmesin sonuçta.

3. gün - sabah moda'da kahvaltı. küçük bi moda, bahariye turu. caddebostan sahil belki ama napıcaksınız ki sahilde, bilemiyorum. akşama doğru beşiktaş'a geçersiniz. ıhlamur kasrı falan ya da dolmabahçe'nin çay bahçesi'nde biraz oturabilirsiniz. veya kabataş-fındıklı tarafına yürüyün. mimar sinan'ın o tarafta rıhtımda çaycılar var. çay için. çay. gündüz zaman kalırsa istanbul modern'e de gidebilirsiniz, hemen tophane tarafında o da. akşam da beşiktaş'a dönüp takılın işte, var güzel yerler.

3. gün - umm. adalardan birine gidin. bisikletiydi, pikniğiydi, varsa güzel plajıydı derken akşam da yine orda rakı balık yaparsınız. yalnız son vapur saatlerine bakın da mahsur kalmayın orda.

4. gün - ortaköy, kuruçeşme, arnavutköy, bebek. bu güzergahta dinlene dinlene gezin. bebek camisi'ni, parkını falan görsün. haftasonuna denk getirmeyin yalnız bunu, ortaköy turist kaynıyo yoksa.

alternatif gün: sarıyer tarafları, emirgan korusu falan.
alternatif gün: üsküdar'daki korulardan biri olabilir. üsküdar'da başka napılır bilmiyorum.
  • snape i başından beri tanırım  (11.08.14 21:01:21) 
2. Gun erkenden bogaz turu uzun olanindan. Sonbilmra bebek tarabya emirgan. Bogazi seyre dalin. Tarabyada bi balik yenebilir.

3. Gun dolmabahce sarayi, deniz muzesi. Ihlamur kasri, yildiz parki. Aksam yemegi nisantasinda yenebilir.

4. Gun
Moda sahil, bagdat caddesi. Oralari pek bilmiyorum.ama eminim yapacak cok sey.vardir.
  • mistreated  (11.08.14 21:01:29) 
Olmadi 4. Gun buyukadaya gidin.


  • mistreated  (11.08.14 21:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.