[]

Perseids meteor yağmuru

söylenene göre bu gece meteor yağmuru olacak ve istanbul'da izlemek için şehir ışıklarından uzak, gökyüzünün net olarak görülebileceği bir yer aramaktayız. anadolu yakasında, kadıköy'de ikamet ediyoruz aslında.

tavsiye olarak nereleri önerirsiniz?


 
istanbul'u önermem. illa olacaksa şile civarı olabilir.


  • zgrydn  (11.08.14 18:28:50) 
saat kacta olacak tam olarak belli mi? kanal d dizisi sorar gibi sordum ama ne bileyim, hazir doganin bagrindayim cok gec olmazsa izleyeyim.


  • pescador  (11.08.14 18:32:10) 
gece yarısından sonra net olarak herhangi karanlık bir bölgeden izlenebileceği bilgisi var bende sadece. acaba yeditepe üniversitesi, kayışdağı civarı uygun mudur?


  • herospower  (11.08.14 18:36:06) 
Şehir içinde biraz zor. Perseidler bu tarihte tavan yapıyor ama ayın 18'ine kadar da sürüyor. Bu geceyi kaçırırsanız çok şey kaçırmazsınız. Normalde ben de yazlıkta oluyorum; bunu da çevrede ev ışıkları var anlamında söyledim. Bir metropol ışığı olmasa da ev ışıkları var. Oradan yürüyüşle kaçabileceğiniz karanlık bir bölgede rahatlıkla izlenebilir. Işıklar olduğu için tüm görkemi ile göremezsiniz ama oldukça çok şey görebilirsiniz. İstanbul'da Kadıköy tarafından Şile, Ağva, Anadolu Feneri, Riva, Polonezköy civarlarından görebilirsiniz. Samanyolu'nun samanlarını rahatlıkla seçebileceğiniz bir yerde çok rahatlıkla izleyebilirsiniz. Yalova taraflarına doğru gidebilirsiniz. Karşıda Kilyos taraflarında izleyebilirsiniz. Ama "Bostancı'nın ötesine geçemem, sabah işe gideceğim" derseniz imkansız. Kayışdağı biraz fazla ışıklı. Yokuş aşağı fazla ışık var.


  • aychovsky  (11.08.14 19:06:09 ~ 19:06:50) 
bende izlemek istiyorum. araç var. böyle izlenebilecek bir yer bilen varsa, istediğiniz yerden alayım sizi.


  • zam sampiyonu domates  (11.08.14 19:55:48) 
Çekmeköy'deyim, daha doğrusu dağın başındayım. Buradan görünmeyecek de nereden görünecek? 2 genciz Çekmeköy'e gelirseniz sohbet muhabbet takılırız gençler.


  • acelemvar  (11.08.14 19:58:11) 
Teklifler super bizde iki motorlu çift olarak yer bakıyoruz. Şimdilik ilk yer olarak yeditepe universitesi civari ikinci olarak Anadolu feneri ön plana cikiyor. Yaklaşık bir saat sonra kesinleşir gibi nereye gideceğimiz zaten kadikoy den çıkış yapicaz buraya yazarım ona gore mini organizasyon yapılabilir. :)


  • herospower  (11.08.14 20:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.