[]

disiplin

kendimi mental olarak hazırladım. spora başlayacağım. beni tahrik edecek nutella, gofret, çerez, cips gibi şeyleri evde bulundurmuyorum artık. akşam geldiğimde gebermiş olacağımı biliyorum. yarın tekrar giderken bu hali hatırlayıp moralim bozulacak.

sizce disiplini nasıl sağlarım? düşününce oluyor lakin hareket esnasında bu düşünceyi kafada tutmam gerekiyor. en iyi lezzet, güzel görünmedir derler ya, bunu kafama cakmam lazım.


 
Önce neden fit bir görünüme sahip olman gerektiğinin ve fit bir görünüme kavuşunca yapmak istediklerinin cevabını vermelisin. Bu esnada da motive edici bir takım şeyler bulundurmalısın çevrende(örneğin; 1 yıl evvel almış olduğum slim fit, gayet hoşuma giden bir kıyafetin içine girme istediğimin motivasyonuma epey katkısı olmuştu, hele içine tak diye diye girince aldığın haz paha biçilemez).

Bir de şu an bulunduğun kilo durumunun sana zararlarını göz önünde bulundurabilirsin. Yani bir kâr-zarar çizelgesi oluştur hatta bunu bir yerlere not et ki dönüp dönüp bakabilesin.

Diline pelesenk olması gereken düşünce de şudur: "Ben şimdi nutella'yı yersem, tamam 1-2 dakikalık müthiş bir lezzet alacağım ama bunun için tüm programımı/planlarımı/hayallerimi çöpe atmaya değer mi?"

Son olarak, katı bir şekilde her şeyi kenara atmak yerine yoğun olarak geçireceğin bir spor haftası içinde haftada bir kereye mahsus olmak üzere kaçamaklar yapabilirsin(daha da ilerisi için bu kaçamakları "haftada bir"lik periyottan daha uzun vadelere yaymalısın). Hem lezzet açlığını dizginleyecektir hem de arada vücudu şaşırtmak iyidir.

Hadin.
  • Octavarium  (11.08.14 17:29:27 ~ 17:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.