[]

Uc araba arasinda secim icin yardim

Ikinci el araba bakiyorum. En fazla 4-5 yasinda, 80 bin km'den az yapmis ve fiyat olarak da 20 bin TL'nin altinda olmasi aradigim baslica ozellikler.

Fiat Grande Punto, VW Polo ve Mitsubishi Colt buldum birkac tane. Bana iyi gozuktuler. Bunlardan ozellikle tavsiye edeceginiz, veya kesinlikle alma diyeceginiz var mi?


 
arabalarin teknik ozelliklerini biraz daha yazarsan iyi olur. en azindan modellerini fiyatlarini ve donanimlarini belirt. ben olsam colt almam. mitsubishi hep hafif ticari arabasiymis gibi gelio bana. biraz imaj problemi var. ama colt'a hic binmedim belki guzeldir. alman arabasi saglam olur. temizse polo alabilirsin. ikinci elide hep vardir ilerde satarken kolay olur.


  • crucio  (03.07.09 10:02:24) 
Polo tabi ki. Bakımları ciddi pahalı olabilir tabi ama vw alabiliyorken vw alınır.


  • ozdek  (03.07.09 10:07:45) 
colt pek fena. tangır tungur. polo bence de.


  • bordeaux  (03.07.09 10:15:10) 
@crucio, teknik ozellikleri yazmadim, haklisin. ama "su fiyata o ozellikle bu alinir" seklinde bir tavsiye aramadigim icin sanirim cok sorun degil. daha cok arabalarin genel unu benim merak ettigim. sen polo diyorsun anladigim kadariyla.

mitsubishi japon urunudur diye dayanikli olur dusuncesi var bende. ama turkiye'de honda/toyota disinda japon arabalari pek itibar gormuyor anladigim kadariyla.

bu durumda 3 oy polo'ya oluyor.

grande punto hakkinda yorum var mi?
  • wpi  (03.07.09 10:22:08) 
grande punto da güzel araba. özellikle dış görünüşü çok hoş duruyor. yalnız içine girince bildiğin fiat arabası işte. bir alman işciliği yok arabanın içinde. arka camların hala manuel olduğunu söylesem. belki dynamic modellerinde otomatik yapmışlardır.

gerek işçilik, gerek kalite ve de sağlamlık dersek, vw polo derim bende.
paran yetmezse punto al.
  • erzi  (03.07.09 10:27:25) 
şimdi arkadaşım bence araba alırken önce dizelmi benzinlimi istedigine bak. dizel istiyorsan direk colt elenir. benzinli istiyorsan arasında en ekonomigi colttur. hemde tiptronik vitesi vardır rahat edersin. bu fiyatlarla bu üçü arasında kalsaydım, temiz ise polo alırdım. dizel polo>grande punto dizel> mitsubishi colt


  • dukeboy  (03.07.09 10:46:13) 
colt > punto > polo

Bu sınıftaki araçlar arasında bende seçim yapmaya çalışıyorum ve uzun zamandır araştırıyorum. şöyle diyeyim en son tercih polo olmalı bence. vw için bence polo yüz karası bir araç, bu kişisel düşüncem benim. en cok yakan ve en az performanslı arabası.

colt hem yakıt tüketimi iyi, hem performanslı bir araç. eski kasalar tasarımdan kaybediyor biraz. ama japon arabası sonucta, japon arabası sorunsuzdur.

punto hakkında olumlu/olumsuz fikrim yok.
  • cafcurucufcuf  (03.07.09 10:56:03) 
Fiat Grande Punto: Fiat'ın çıkardığı en alınabilir otomobillerden bir tanesi, linea ile otomobil piyasasında üst sınıf araçlarla rekabete girmek isteyen Fiat, Linea ile birlikte Punto'yu çıkartarak birçok yönden kompakt rakiplerinin önüne geçen bir araba üretti. Punto, Tercih edilebilir bir araba ama... Aması var. En önemlisi; Fiat, tüm arabalarında hala daha "otoyol arabası" üretmenin ötesine geçemedi. Sıfır araba aldığımızda konfor isteriz. Fiat'ın ürettiği TÜM arabalarda, otoyol gibi ya da beton yol gibi kaymak misali dümdüz yollarda mükemmel performans vermesine rağmen, hafif bozuk satıhlarda -ki Türkiye'nin hemen hemen tüm yollarına tekabül ediyor- inanılmaz rahatsız edici titreme ve ses sorunu var. Süspansiyon sistemi değişikliği ya da yalıtım malzemesiyle kaplattırma gibi çözüm yolları ilaç olmuyor. Göz önünde bulundurunuz. Bu otomobille ilgili söylemek istediğim ikinci husus, Fiat marka araçların tercih edilmesinin en önemli nedeni olan parça fiyatlarının çok düşük olmasının artık geçerliliğini kaybetmesi. Ekseriyetle 4-5 yaşından küçük arabaları illa ki servise götüreceksiniz, garantisi, servis bakımlı olması gibi sebeplerden dolayı ve Fiat servisleri inanın can yakıyor. Birçok ithal otomobille aynı fiyatları istiyorlar.

Volkswagen Polo: Almanız gereken araç. Türkiye için yapılmış olan yatırımlar ve gösterilen ilgi, Volkswagen marka araçları çok cazip hale getirdi. Talep yoğun olduğu için karşılayacak arzı sağlayan firma, parçaların kolay bulunması ve fiyatlarının uygun olmasının yolunu açtı. Servis sayısı ve hizmet kalitesi göz önünde bulundurulmak kaydıyla; aracın konforu, küçük dış görünüşüne rağmen geniş iç hacimi, az yakıt avantajı, satış kolaylığı gibi birçok nedenle bu aracı tercih etmelisiniz.

Mitsubishi Colt: "Kesinlikle almayın" diyebilirim. Türkiye Pazarı'na eğilme konusunda Mitsubishi'nin sorunları var. Yeterli servis, yeterli yedek parça, her ustanın anlamayacağı motor yapısı gibi nedenlerden ötürü tercih etmemelisiniz. Motor ve kaporta sağlamlığı konusunda elbette tercih edilebilir bir araç fakat yukarıdaki nedenlerden ötürü mesafeli yaklaşın derim.

Naçizane tavsiyem: 2003- 2004 Honda Cvic Hatchback. 20 liranın çok az üzerine çıkabilir, imkanınız varsa mutlak surette deneyin. Denediğiniz takdirde başka otomobillere bakmayacağınızı iddia ediyorum. Sizin durumunuz için tavsiyem bu.

Ben olsaydım: 20 liranın üstüne biraz kredi çekip 99 Model Chrysler 300M :)
  • inshroud  (03.07.09 11:21:05) 
vw her türlü iyi arabadır ama pololar biraz daha dandiktir evet. grande punto kesinlikle iyi araba, şehir içi kullanımı çok rahat. direksiyonuna aşık olanlar var. bir kız arkadaşımda var, sırf direksiyonu için almış, o derece. parçası da ucuz, ne de olsa fiat. fakat vw'nin ölüsü fiatın dirisinden iyidir. mitsubishinin bu tarz arabaları alınmaz, gerek yok. bir kaç gün beklersen grande punto hakkında fikirlerimi daha iyi belirtebilirim, dayım kiraladı, çanakkaleye gitti, geldiğinde ben de bir el atarım, daha sağlıklı bilgi vermiş oluruz. bir kaç kere kullandım ama öyle uzun süre değildi fakat ilk izlenimi çok iyiydi. iletişim kurmak istersen burockallica@hotmail.com


  • suursuz deve  (03.07.09 11:32:58 ~ 11:35:57) 
ilginizi çeker mi bilmiyorum ama altımda 1.8 passat varken puntonun bir tanesine yetişememiştim. aynı olay poloyla yaşansaydı yanından geçme hızımdan savrulabilirdi.


  • s e ff a f  (03.07.09 13:20:51) 
passat 1.8ler çok hantal. o yanınızdan geçen 1.4 turbo punto sporttur. o araba uçar gider. diğer puntolar için aynı şeyi söyleyemem.


  • suursuz deve  (03.07.09 13:52:00) 
Benim icin onemli olan cok masraf cikarmamasi, yani sik bozulmamasi. Performans pek umrumda degil. Dizel/benzin konusunda ise, genelde az mesafe gittigim icin dizele verilen fazla parayi tasarruftan cikaramam herhalde.

Bu araclar disinda da oneriler varsa bakabilirim.

Cevaplar icin tesekkurler bu arada.
  • wpi  (03.07.09 14:57:17) 
dizel grande punto kullanıyorum, yakıttan da performanstan da memnun olduğumu söyleyebilirim.. servisi çok ucuz sayılmaz, yine de (eski kayıtlara göre) 55 bin km'de araç bugüne kadar periyodik bakım dışında servise girmemiş..

polo sağlamdır, güzeldir, işçiliği iyidir, kullanıp da memnun kalmayan pek yok.. sanırım servisleri fiat'a göre biraz pahalı ama..

donanım seviyelerine bakın.. punto'nun baz modelinde donanım özellikleri daha iyi, bulduğunuz polo daha üst donanıma sahip değilse punto alın, yoksa polo alın derim ben..
  • sharpenter  (03.07.09 17:03:45) 
fiat sonuçta herşeyiyle daha ucuza gelecektir. servisi olsun, bakımı olsun. performans aramıyorsanız 1.4 fire veya 1.4 starjet punto iyidir, az da yakar. e vergisi de az. daha ne olsun, alın gitsin.


  • suursuz deve  (03.07.09 18:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.