[]

Mutsuzluktan ölürken yemek yememek için napıyosunuz?

ağzımı durduramıyorum, açlığım dinmiyo. Sabah gözümü açmamdan itibaren simit, poğaça, açma, börek, donut, öğle yemeği, ara öğün çerezleri, akşam yemeği, cips, çikolata vs ne bulursam yiyorum. Evet tek bi gün içinde.

Geçen ay hipertiroidim olduğu için bu şekilde hiç doymadığım ve sonsuz yeme gücüme rağmen kilo almadığım ortaya çıkmıştı. Şimdi ilaç kullanıyorum, değerlerimi baya normalleştirdim, yani metabolizmam eski hayvanlığında çalışmayacak ama alışkanlığımı bitiremedim bi türlü. Hele de mutsuz olduğum günlerde gerçekten bişey yiyerek oyalanmazsam çıldırıyorum :(

Çay&kahve gibi şeylerden şekeri, kahvaltı ve yemeklerdeki beyaz ekmeği ve tuzu hayatımdan tamamen çıkardım, uzun süredir yoklar. Ama çikolata türevi şeyler ve karbonhidratı halledemiyorum. Haftalardır da spor yapmadığım için suçluluk duygusundan ölmek üzereyim. Hastalıklar, tatil vs derken sporu ektim, zaten bi süre için yasaktı ama ona yeniden istikrarla başkoyarım, sorun değil.

Neyse, daha fazla uzatmadan sorayım. Yemeğin yerine ne koyayım? Sigara da içmiyorum. "Şu kadar kilo verirsem daha güzel olurum" gibi bi güdülenme durumum da yok. Sanırım yine spor dolayısıyla yağ oranım da oldukça iyi ama yemek istemiyorum artık, yediklerim hep sağlıksız yani çünkü. Siz özellikle karbonhidratı hayatınızdan tamamen nasıl çıkardınız? ve psikolojik mutsuzluk anlarında dolabın karşısına geçip durmaktan kendinizi nasıl alıkoyuyorsunuz?

 
dolabın başına dikilip duruyorsan dolapta zararlı bişey bırakma, ya ye bitir hepsini yenilerini de alma, ya da tum gözünü at gitsinler. 3-5 kapağı açıp bakma girişiminden sonra zaten yavaş yavaş durulur o alışkanlık.

onun dışında bu sadece ev için güvenli tedbir, dışarısı için de yanında tıkayıcı bişeyler bulundur, muz gibi, elma gibi, ağzına bişeyler atmak istediğinde onlara dadan bence. poğaça'dan donut'tan daha sağlıklı olduğu kesin.

canımı da çok pis donut çektirdin bu arada...
  • loveinaflipbook  (11.08.14 11:42:57) 
not: meyve sevmiyorum amk :( iş yerinde çekmecemde devamlı elma melma tutuyorum, hepsini aylar sonra atıyorum çöpe. evde de annem soyup zorla ağzıma tıkmazsa yemiyorum, yememek için evde kaçıp koşuyorum :(

sadece gün içinde yediğim ana öğünlerin sebze ve et olması avantajım var. ikisini de çok severim.
  • pandispanya  (11.08.14 11:44:54) 
Yeme istegi geldiginde muzik dinleyebilirsin. 10 dakikaligina da olsa kendini sokaga atip yuruyebilirsin. Su icme aliskanligin ne durumda bilmiyorum ama su sisesini elinden dusurmemeye calis. Bir de cikolata vb yiyecekleri yedikce yiyesi geliyor insanin. Illa cikolata yiyeceksen de bir parca bitter ile sinirlandirabilirsin. Biraz kendini tutup yemezsen canin cekmemeye baslayacak. Illa yemem gerekiyor dersen de 1 tane meyve, 5-10 badem ve yanina kahve, yogurt vs ile sinirlandirmaya calisabilirsin.


  • ay nov kung fu  (11.08.14 11:45:46) 
meyve sevmiyosan o zaman kütür kütür havuç falan ye. ya da az haşlanmış (diri diri) pırasa, brokoli kemir. haşlanmış yumurta da yiyebilirsin, işyerinde kokudan isyan etsinler adhaşldkj

ve badem +1
  • loveinaflipbook  (11.08.14 11:49:18) 
@ay nov kung fu: günde minimum 3 litre su içiyorum. Ortalama olarak da 3-4 litre arası değişiyo. Maksimum da birer kupa çay&kahvem var. ben bitter de sevmiyorum da en iyisi bi süre onu sevmeye çalışayım, gidip biraz da işlenmemiş fındık fıstık alayım evet.

@donutcum, bol başarılar :)
  • pandispanya  (11.08.14 11:49:36) 
Kuruyemiş yemeyi deneyebilirsin, mümkünse kavrulmamış.

hedit: Çekirdeğe falan bulaşma tabi.
  • charlesbukowskiineksi  (11.08.14 11:51:05) 
bi de şundan alabilirsin bak, bayağı sağlıklı bu da (hem de lezzetli):
networkfood.co.uk

(hiçbiri kavrulmamış, hepsi çiğ)
  • loveinaflipbook  (11.08.14 11:54:37 ~ 11:55:15) 
karbonhidrat bağımlılık yapıyor. yememek için hiç yememek gerekli. inat etmek gerekli.
aç bırakma kendini. sağlıklı olanla sımsıkı doyarsan daha kolay olur "aşermelerle" mücadele etmen.
sağlıklı olandan daha çokça yiyorum ben canım bana zararlı olduğunu bildiğim şeyler istediğinde.
meyve şekeri de zararlı ayrıca.
atıştırmalık olarak badem tavsiye ediyorum. çiğ olması şart değil, kavrulmuş da olur.
  • icemint  (11.08.14 11:56:24) 
Aa bak tavada degil de havayla misir patlatan makinelerden varsa, misir patlatabilirsin. Hem bol lifli.
Misir patladiginda sicakken icine bir parca cikolata atip eritip yemeyi dene. Yabis yabis oluyor ama fantastik bir atistirmalik. Degisik soslarla denenebilir.

  • ay nov kung fu  (11.08.14 12:00:11) 
omfg, ağzımdan sular seller akıttın ay nov kung fu sağol! :D akşam ilk iş deneyeceğim.

@loveinaflipbook, direkt markalı öneri de süper oldu, birazdan çıkıp alıyorum!
  • pandispanya  (11.08.14 12:06:04) 
karbonhidratı tamamen kesme, sağlıklı olan cinsinden az da olsa, öğün başı 1 2-3 dilim, tüketmeye devam et, tam unlu buğday ekmeği vb.

çiğ ve taze kuruyemiş çok faydalıdır, ağzını oyalarsın. İçecek olarak şekersiz bol limonlu soğuk su güzeldir birde
  • efrasiyab87  (11.08.14 12:53:49) 
Tatlıyı kuruyemişle ikame et. Ya da kabaca karbonhidratın yerine yağ koy.


  • arnold schwarzeneger  (11.08.14 13:26:21) 
@Zetahead, kadınların muayyen günler öncesinde tatlıya ihtiyaç duydukları ve girdikleri o "down" ruh halini yükseltmek içinse özellikle çikolataya başvurdukları bir gerçek. Belki de bu döngü yıllar içinde hem mental hem de fiziksel bir yatkınlığa/bağımlılığa dönüşüyordur.

Mutlu olunca da kutlamak için yiyorum zaten alshkdajkha:D benim sorunum sanırım "bokunu çıkarmak". Gelirken aldım kuruyemişleri, dönüş yoluna kadar yarısını bitirdim :/ Tazmanya canavarı gibi hissediyorum :( Önce midemi küçültmeye çalışayım. Sonra yavaş yemeyi öğrenmeye çalışayım (herkes yeni başlarken ben bitirmiş oluyorum), sonra da kuruyemişe düzgün bir anlam yükleyeyim o zaman.

Teşekkürler.
  • pandispanya  (11.08.14 13:43:21) 
yoğurt yogurt ve yine yogurt.Meyveyide sevmiyorum diyosun ufak ufak muzu seftalıyı falan kes içine at hem tadı daha güzel oluyor hem daha sağlıklı hemde bu vesileyl meyve yemiş olursun :)


  • nanelimonportakal  (11.08.14 13:46:49) 
Yuru. Muzik dinleyerek cik yuru hizli tempoyla. Yemek yemedigin gibi spor da oluyor. Hem cok da ise yariyor.


  • makarnacanavari  (02.12.14 08:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.