[]

Sayısal Loto ve bu tip şans oyunlarında istatistik

Bu tarz oynanan şans oyunlarında istatistiklerle uğraşmak mantıkı mıdır? Sayılar tamamen random geldiğine göre neden çok çıkmış / az çıkmış sayılar diye uğraşıyorlar? Olur mu hiç herşey şansa değil mi zaten?




 
daha önce ne çıkmış olursa olsun yeni sonucu tabii ki etkilemez. bir nevi batıl inanç diyebiliriz. hatta kaptırıp sorgulayalım istersen, "şans nedir?" ya da "şans var mıdır?", "rastlantı var mıdır?", "kader" filan ama içinden çıkamayız gibi geliyor bana :)


  • fortisvita  (03.07.09 02:17:48 ~ 02:19:14) 
umut işte. mutlu oluyorlar.


  • emrag  (03.07.09 02:43:48) 
gayet mantıklıdır. zira insanüstü bir efor göstererek sayısal lotoyu doğru bilmek (tahmin etmek değil, bilmek) mümkündür. şöyle ki;

topların hangi sırayla çekildiği çok önemli. yani gazetelerde falan küçükten büyüğe doğru sıralansa da, aslında olay sayıların çıkma sırasında gizli.

şimdi, bir yıllık bir istatistiki çalışma yapılır. bu çalışmaya göre, sallıyorum 6'dan sonra genelde hangi sayıların çıktığı not edilir. ayrıca buradaki en önemli parametre; görevlinin butona ikinci kez kaç saniye sonra bastığıdır. yani bir kere basıyor, toplardan biri geliyor, sonra cihaz dönmeye başladıktan sonra bir daha kaç saniye sonra duruyor makine. istatistiki çalışmanın diğer parametresi de bu olması lazımdı (yanılıyorsam muhtemelen galadnikov düzeltir beni zaten).

daha aklıma gelmeyen bisürü şey olabilir konuyla ilgili. bu konuda ciddiyseniz sizi birkaç isme yönlendirebilirim.
  • deckard  (03.07.09 03:02:33) 
"Sayılar tamamen random geldiğine göre"

sayıların random gelmediğini, ne olursa olsun bir algoritmaya tabii tutulduğunu hatırlatırım.
  • deckard  (03.07.09 03:03:15) 
kesinlikle random değil. belli bir düzeni var fakat bunun için o kadar çok parametre var ki, zaten bunların hepsi bir araya gelmediği için unpredictable. uzunca bir süre araştırdım, yazılmış ne varsa okudum, aynı anda 3 tane program falan ama tabi ki aha bu hafta kesin bunlar çıkacak dediğiniz anda zaten dünyadaki bütün loto oyunları kalkar. yalnız şunu biliyorum bir ara baya abartıp, çekilecek 6 rakamdan 5i, seçtiğim 32 rakam içindendi (sayısal lotodan bahsediyor burda suser). ne derece başarıdır bilmiyorum tabi. bu güne kadar en büyük başarım da 4 tutturmaktır.

deckard: bu konuda epey ciddiyim, benden başka sıyırmış arkadaş kim?
  • bykush  (03.07.09 06:27:38) 
ya nasıl olur da sonuç bir algoritmaya bağlı olur mantığım almadı gerçekten? sonuçta alana düşen topların düşerken ve düştükleri anda verdikleri tepkinin her seferinde aynı olması mümkün değil. o kadar hassas, karmaşık bir yapısı yok çünkü makinenin. bu yüzden tamamen rastgele bir havuz oluşuyor.


  • emrag  (03.07.09 08:38:22) 
@emrag: rastgele diyorsun, sen 24 rakam seçiyorsun, bunlardan 3 tanesi tutuyor (belki de tutmuyor), ben 24 rakam seçiyorum bunların içinden her hafta mutlaka 4 tane tutuyor. rastgele durumu?


  • bykush  (03.07.09 19:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.