[]

Muhteşem Yüzyıl, tarih konusunda bir şeyler katar mı?

Tarih öğrenmeye başladım da, bu dizi tarih konusunda bir şeyler katar mı? Sonuçta görüntülü olduğu için daha çok bilgi de akılda kalabilir. Sıkıcı mı değil mi bir de? Çok fazla sapma yok değil mi gerçek tarihten?

ek: tabii ki tarihi sadece diziyle öğrenecek değilim. okuduklarımın, araştırdıklarımın yanında bir de bu diziyi izleyeyim diyorum :)


 
hayır. yani şöyle bir kabasını al. hangi tarihte hangi savaş oldu. kim hangi tarihte öldü. gerisini geç.


  • nawar  (11.08.14 00:26:27) 
katar tabi ki de bölüm uzunluğu ve sayısını düşününce, zahmet/performans sıkıntı


  • pofudukayi  (11.08.14 00:28:56) 
Çalışırken yandan izliyorum diziyi, yeni yeni. Tarih öğrenimi almış biri olarak söylüyorum; dizi hiç de fenâ değil. Yani, altı-üstü dizi olduğunu bilerek izlersen, sorun yok. Tarihi çekmiyor adamlar, ellerinde senaryo var, onu çekiyorlar. Harem ilişkileri kesin değildir Osmanlı'da. Hangi şehzâdenin annesinin kim olduğu bile şaibeli kimi zaman. O sebepten harem ilişkileri üzerinde bir fikir sahibi olmak amaçlı izlenecek bir dizi değil. Fakat dizi olarak gayetle başarılı. Bi' de, Youtube'da kendi kanalı var. Haberin olsun.


  • Dunedan  (11.08.14 00:35:46) 
Bunu bir tarih profesörüne falan sorarsanız sizi döver muhtemelen. Çünkü bu konuda çok sinirliler.


  • grgn  (11.08.14 01:04:20) 
@grgn haklı. sana bilgi olarak hiçbir şey katmaz. izlerken de sinirden kendini şeyapasın gelir. sürekli bi entrikalar, kapı dinlemeler, padişahın devlet işlerinden çok karı-kız peşinde koştuğunu gösterirler. saçma sapan senaryosu ve iğrenç oyunculukları yetmezmiş gibi her bölüm hayatından 2 saat çalınsın istiyorsan izleyebilirsin tabi.


  • lionel andres  (11.08.14 13:25:04) 
Muhteşem Yüzyıl'ın gerçek olaylarla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Yani kurabileceğiniz en gerçekçi bağlantı; oradaki padişahın ismi de Süleyman, gerçekte yaşamış padişahın ismi de Süleyman o kadar. Onun dışında tarihin akışından tutun da giyilen kostümlere kadar hiçbir şey gerçekçi değil. Dizinin bir dönemini sırf Hürrem'in memelerini izleyerek geçirdik, sanırsın Osmanlı hareminde cariye değildi de Tudor Hanedanı'nın kraliçesiydi kadın. Onlarda bile böyle kostümler yoktu.


  • angelus  (11.08.14 13:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.