[]

okuyacağınız romanları nası seçiyosunuz ???

ya düşündüm de ben roman alırken hiç konusunu bilmeden alıyom.bence ortalama roman okuyan biriyim ama seçme kıstasım şu :sözlükten bakıyorum "iz bırakan kitap cümleleri" başlığına.orda çok beğendiğim cümleler oluyor.onların geçtiği kitapları alıp okuyorum.tabi ben bunu farketmemiştim ama geçende bi kitaba başlıcaktım.arkadaş dedi konusu ne.aha dedim bilmiyom.körlemesine alıyom.

şimdiye kadar "hoff zaman kaybı" dediğim bi kitap çok okumadım bence.ama diğer insanlar nasıl kitap seçer merak ettim ?

belki bende sizin gibi seçmeliyim bilmiyorum...

teşekkürler şimdiden..

 
Yazara göre seçiyorum.


  • ay nov kung fu  (10.08.14 22:56:29) 
bazen kitapların arkasında (arka kapak değil) başka kitapların tanıtımları oluyor onları beğenirsem alıyorum. bazen beğendiğim bir yazarın kitabına denk gelip seçiyorum. bazen de kitap arkasındaki kendi tanıtımlarına bakarak spontane bir biçimde seçiyorum.

goodreadsden tavsiye alayım dedim, beğenmedim. kitabın arkasına bakarak bir kez virginia woolf'un "perde arası" isimli kitabını aldım. pek bir şey anlamadım. meğer son okumam gerekenlerdenmiş.
  • ron dennis  (10.08.14 22:58:53) 
18 ve 19. yuzyil avrupasinda, rusyasinda geciyosa aliyom. tek kistasim degil ama bu yani olayim. kendim gidip goremiyom bari romandan okuyim insanlari kafasindayim. roman dandik olsa bile hikaye okur gibi okuyorum oyle.


  • pescador  (10.08.14 23:01:30) 
Okumadıgın icin ayıplandığın kitaplar vardır ya hani, onlardan okuyorum.
Ciddi anlamda bilgi birikimi sağlayabilecek kitaplar okuyorum.
Duyuruda çok tavsiye edilen kitaplardan okuyorum.

Konu onemli degil, bu üç gruptan birine girmesi lazım.
  • kehribar  (10.08.14 23:03:47 ~ 23:05:42) 
genelde referansı sağlam kitaplar arasından seçiyorum, konusunu beğendiğim ya da yazarına duyduğum meraktan o yazara ait bir kitabı vs.


  • neseranni  (10.08.14 23:13:48) 
4 farklı şeye göre:

-yazarına göre: mesela dostoyevski'nin 3 kitabını okuyup beğendiysem diğer kitaplarını da direkt alırım. dostoyevski kitapları örnek.

-konusuna/türüne göre: mesela, ben aşk kitapları gibi bana bir şey kazandırmayacak kitaplardan uzak duruyorum. kitap için "yazar, burada çarpıcı ve realist bir şekilde xxx'i ele almış." denilmişse alıyorum. "uçurtma avıcısı" buna bir örnek.

-hakkında yapılan yorumlara göre: mesela "bu kitabı okumadan ölürseniz kaybedeceğiniz şeyler var." minavilinde, o kitabın önemini-bu noktada kitabın türünün önemi geri planda kalıyor artık-bu denli ciddi ve kuvvetli belirten yorumlar beni o kitabı almaya teşvik eder. "fahrenheit 451" buna örnek.

-kitap okumayı çok seven bir arkadaşımın önerisi üzerine: "posta kutusundaki mızıka" ve "sineklerin tanrısı" buna örnek.
  • m e b  (10.08.14 23:14:11) 
Okuduğum kitapta illaki bir yazar ismi, bir kitap adı geçiyordur. Genelde bu şekilde seçiyorum. Yoksa sözlükten görüyorum.


  • sehpa fx350  (10.08.14 23:28:14) 
goodreads.com bunun için biçilmiş kaftan. okuduğun kitaplara, okumak istediklerine vs göre öneriler yapabiliyor.


  • illuminatinin basindaki adam  (10.08.14 23:31:01) 
idefix puanı
+sözlük
+goodreads
  • iste o bendim  (10.08.14 23:56:35) 
Arka kapak özetlerine bakarak alıyorum genelde, yazarı da daha önceden okuyup beğenmişsem doğrudan alıyorum. Bir de arkadaş önerisi.


  • aychovsky  (10.08.14 23:58:52) 
1. Yazarına göre. (Herkes gibi benim de favori yazarlarım var. Ne yazarlarsa okurum)

2. Hiç tecrübe edemeyeceğim şeyler üzerine yazılmış olmasına göre. (Mesela kadın yıllarca kadavralar üzerine çalışmış, üstüne kitap yazmış alır okurum, affetmem _Mary Roach/Kadavra_)

3. İlgi alanıma göre. (Ben sosyal psikoloji, antoropoloji, nöropazarlama vb konulara ilgi duyuyorum, bu alanda çıkan kitaplara göz atıyorum mutlaka)

4. Yayınevine göre. Mesela Timaş bana göre değildir bu yüzden vakit kaybetmem bastıklarını inceleyerek. Sevdiğim yayınevlerini takip ederim. Domingo, Ayrıntı, Metis, İletişim gibi..

*** Tavsiyelere, çok satanlara, çok okunanlara, site puanlarına göre kesinlikle kitap almam. ''8 Dakikada Kuantum Bilmecesi'' tarzı az zamanda çok bilgi vadeden kitaplara da prim vermem.
  • buzbebek  (11.08.14 00:12:34) 
Eger rastgele bir kitap okuyacaksam goodreads. Fakat genelde okuyacagim kitap onceden okumaya karar vermis oldugum bir kitap oluyor.


  • bira sisesi kapagi  (11.08.14 00:33:50) 
Açıyorum ilk 3-5 sayfasını okuyorum. İlgimi çeker, daha çok okuma isteği uyandırırsa alıyorum.


  • bilinmez bilinmez  (11.08.14 14:11:07) 
bir kitabını beğendiğim bir yazarın diğer kitaplarının da tümünü okumaya çalışırım. bazen harika sonuçlar doğuruyor ve yazarları iyi tanımamı sağlıyor bu huyum.

goodreads kullanıyorsanız gerçekten "meet your next favorite book" sloganını yerine getirecek kadar başarılı önerileri oluyor. kullanmıyorsanız mutlaka kullanın derim, kesinlikle çok faydalı.
  • girdaptaki  (11.08.14 15:00:20 ~ 15:01:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.