[]

askerlik ve cep telefonu

Yarın acemi birliğine teslim olmaya gideceğim.yanında cep telefonu ile girebilir miyim yoksa telefon orada benden alınıp çıkışta verilmek üzere emanet alırlar mı?
Orada girişte arama yapıyorlar mı?



 
hiç yapma öyle şeyler. 1 ay kadar dişini sıkman gerekebilir yerine göre. telefon kartı al. öyle gir. ya da çok dandik bir telefon al yanına. son girerken haber ver. at çöpe.


  • zam sampiyonu domates  (10.08.14 22:11:17) 
telefon senden alınır, çıkışta verilir. ancak ilk girdiğin kapıdaki aramada sakın verme telefonu. bölük komutanına teslim edecegim de. askerler bazen bize vereceksin deyip iç ediyorlar nizamiyedeki. isteyen kişi de rütbe görürsen ver. onbaşı çavuş'u rütbeden saymıyorum.

ayrıca ben sokmuştum. 3-4 gün şarjı idare ederek kullandım. sonra şarj bitince şarjda edemedim. zaten usta askerler müsade etmez. ske ske gidip bölük astsubayına verdim cikarken almıstım. bide herkes senden istiyor zaten görürse, kanka ver nişanlımı arıcam cok acil kan ver babam ölüyormuş aramam lazım vs.

acemide en önemli sey telefon, zaten her yerde bir sürü ankesor olacak, kantinde de kart satacaklar ucuza, dısarıdan almana gerek yok içeriden edinirsin.
  • fallthepieces  (10.08.14 22:11:54 ~ 22:12:43) 
acemilikte hic bulasma, ustada halledersin.


  • she was my baby  (10.08.14 22:14:36) 
arama yaparlar yakalarlarsa da telefonu alırlar. emanet olayı biraz fazlaca iyi niyetli bir yaklaşım olmuş, öyle bir uygulama yok.

genel uygulama feda edebileceğiniz bir telefon götürüp:

1- çarşıda birine emanet etme (askeri malzeme satan dükkanlar alıyor genelde)
2- içeriye sokmaya çalışma

şeklinde. tabii bunun için sim kartınızı saklamanız gerek ki sim kart x-ray'de filan ötüyor dolayısıyla sağlam ararlarsa onu da alabilirler.

ben hiç uğraşmadım bunlarla yeterince kulube vardı zaten. telefon kartı almıştım bol bol (kantinde de satılıyor). yakınlarımı çaldırıyordum onlar beni arıyordu diğerlerini de kartlar vasıtasıyla arıyordum. acil durumlar için diğerlerine göre pahalı olsa da 1-2 tane telekomun kartlarından bulundurun, diğerleri sorun çıkarabiliyor yoğunluk olduğunda.
  • paltar yuyan masin  (10.08.14 22:14:48) 
paltar cicim sen ne içtin ? sim kart ötmüyor bu bir. 2.si nah bulurlar sim kartı aramada. ayrıca alıp kimse el koyamaz. bölük astsubayı alır cekmesine koyar, cikarken de geri alırsın.


  • fallthepieces  (10.08.14 22:24:42) 
hiç uğraşma, yanına da alma. karşıdan aranabilen ankesörlü telefon bulmaya çalış.


  • sanal uyku  (10.08.14 23:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.