[]

İş Mülakatı

Mülakatların sonunda soruyorlar ya "Sizin sormak istediğiniz bir şey var mı?" gibi sorular. Benim genelde merak ettiğim bir şey olmuyor.:) Nadiren bir şey soruyorum ya da şu anda yok diye geçiştiriyorum. İlgisiz görünmek de istemiyorum. Pozisyon genelde detaylarıyla anlatılıyor zaten. Aklıma bir şey takılırsa o anda soruyorum. Sizce neyle ilgili sorular sorulabilir?




 
www.banaisbul.com sitesinin mülakat taktikleri kategorisinde soruna cevap bulabilirsin. Mutlaka soru sorman gerekiyor, bu seni öne geçirecek ve pozisyonla ilgili olduğunu gösterecek.


  • aradaki uzaklik  (10.08.14 17:41:21) 
dikkat cekici, ego oksayici seyler soylemek gerek.

"evet var; ama biraz kisisel olacak; gomleginiz cok guzelmis. kardesim de boyle seyleri sever. nereden aldiginizi sorabilir miyim?"

inan bana ise yarar. zira kurumsal firmaysa gunde 10 kisiyle mulakata giriyordur. iz birakici birseylerle sonlandir ki. onlarca kisinin icinde sansin artsin. kimse bana kurumsallikla gelmesin. gunde 10 kisiyla mulakata giren insan illa rutine baglar ve tercihlerinde bu kriteri goz onune alir. zira o sadece on eleme yapar. insiyatif kullanabilir. ise alinip alinmmayacagi bolum/departman sefi mulakatlarindan sonra olur.
  • mayeskuel  (10.08.14 17:44:21 ~ 17:46:03) 
300 kişiyi işe aldım. Karar veren tek yetkili bendim. Kaç kişiyle görüşmüşümdür tahmin edin. Biri bana gömleğimle ilgili bi soru sorsa, o dakka elerim. Kafadan.
Müracaat ettiğiniz kadronun iş tanımını çok iyi inceleyin, şirketi, faaliyetini, ürünlerini çok iyi inceleyin. Dersinizi çok iyi çalışıp gidin ve o faaliyet alanına, o ürünlere, o işe dair güzel bir soru düşünün. Bir ya da birkaç şeyi gerçekten merak edin. Zorlama ya da yapmacık olmasın bu merak. O soruyu bulmak için saatlerce düşünün önceden.

  • compadrito  (10.08.14 18:05:09 ~ 18:23:29) 
Sirkette aday mulakatlarina ben de giriyorum. Birisi bana gomlegimle ilgili bir sey sorsa gayet gayriciddi bulur direkt elerim.

Onun yerine firmayla ya da pozisyonla ilgili sorular sormasini beklerim. En basitinden siradan bir is gunu nasil gecer, baska departmanlarla ortaklasa calisma imkanlari neler, kisisel projelere ne kadar zaman ayirilabiliyor vs.
  • crown  (10.08.14 18:20:20) 
Gomlegi sormayi akil eden arkadasin hayat tecrubesini merak ettim. Saclariniz boya mi kac numara hangi marka? Gobek de yerindeymis masallah kac kilosunuz? Gibi daha kisisel alanlara dalmanizi tavsiye ediyorum. Hangi takimi tuttugunu da sorun mutlaka. Akilda kalmaniz her zaman olumlu olacak demek degil son bir ayda en az 30 kisiyle gorustum uc dort kisi ise aldim fakat bunlar hep akilda kalanlar degildi. Supermarkete kasiyer arasaydim akilda kalanlari secerdim belki ama bilemedim.


  • ozdek  (10.08.14 18:28:38) 
gömlek sorma fikri açık ara gördüğüm en saçma fikir, direkt elenirsin. İşle, sektörle ilgili olmasına dikkat et sorunun. 2014-2015 yaz kreasyonu mu seçiyorsun da gömlek soracaksın?


  • aradaki uzaklik  (10.08.14 18:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.