[]

iş kararsizligi

Gorustugum ve olumlu gecen (bursa'da) bir elektrik firmasi ve D&R var. Kendi meslegim elektrik teknikerligi (myo) yasim 25. Sosyal olarak sikintili donemden gectim cevreye ihtiyacim var biraz da. Seneye askere gidecegim.
İlk olarak d&r ye basvurmustum 2hafta icinde kimse aramadi ve elektrik firmasiyla gorustum, normalde yarin baslayacaktim. Ama bugun d&r ile gorusmeyr cagirdilar kabul etmislerdi ama kararsiz kaldigimi soyledim, kisa sure icinde haber versem olur mu diye sordum, acil haber vermem gerek arkadasima.

Elektrik firmasinda 2 hafta denenecegim o sure icinde olmazsa emegimin karsiligini vereceklermis. Sabah 7de servis aksam eve donus 7, 12saatlik bi zaman dilimi sozkonusu. Yemek var. Maas olarak 2 hafta sonra belli olacak asgari ya da asgarinin altinda olacakmis. Santiyede elektrik isleri yapacakmisim.

D&R icin evime yakin. Sosyal olarak kendime bir seyler katabilir gibime geliyor. Maas olarak asgari ucret. Sabah 10-7. Evime 10dk uzaklikta. Yemek fisi var.

Olmaz olmaz ust uste gelir boyle cok kararsiz kaldim.

 
Telefondayim edit bulamad aceleden. Bir yandan da dgsye hazirlaniyorum, sinav olmazsa askerlik donusu kendi meslegimle ilgilenecegim.


  • eternal_soul  (10.08.14 13:12:25) 
asgari ücretin altında ücret vermeyi düşünen bir yerde çalışma. bu bile ikisi arasındaki seçimini netleştirir. seneye askere gideceksen d&r da çalış. sosyal iletişimini de arttırır. sonuçta sürekli farklı insanlarla iç içe olacaksın.


  • streak  (10.08.14 13:12:37) 
Askerden dönünce elektrikle olan işin faydasını daha fazla görürsün. Ama asgari ücretin altında maaş teklif eden yerde de çalışmazdım.


  • ontheroad  (10.08.14 13:14:15) 
öğle arasını çıkarsan, günde 11 saat, haftada 55 saat çalışma süresi (cumartesi tatil diye varsayıyorum) yasal sınırın üzerindedir. fazla mesai ödemeleri gerekirken, asgari ücretin altında maaş olabilir demişler. bu tür şirketlerin batmasını diliyorum.


  • sanxis  (10.08.14 14:22:24) 
D&R kesinlikle.


  • i was made for you  (10.08.14 14:41:02) 
kesinlikle d&r

asgarinin altında da olabilir ne demek yahu? bakkal çırağı mı alıyorlar
hem beğenmedik derlerse aldığın 2 haftalık ücreti (verirlerse) cebine koyup tekrar iş aramaya başlayacaksın
gerek yok git d&r'da başla derim.
  • azizakin  (10.08.14 14:51:38 ~ 14:52:04) 
D&R olsun.
bursadaki elektrik sirketi ne kadar buyuk bilmiyorum ama bu tarz yerler 2 hafta sonra 'olmadi cnmms yha' deyip seni kapi onune koyarlar genelde. (maksat ucuz isci calistirmak.)

oyle yapmasalar bile asgari ucretten de az oneren bir yer muhtelemen sigortanda da sorun cikaracaktir. en azindan D&R'da bu tarz sorunlarla karsilasmazsin. (ne olacak deme, ileride ciddi problem olabiliyor sigorta sorunu.)

+ dedigin gibi cevre de yaparsin mis gibi, ohh.
  • inevitable loser  (10.08.14 16:37:08) 
boşver sürünme inşaata.

en iyisi askere gidene kadar takıl d&r da.
  • iste o bendim  (10.08.14 17:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.