[]

online check-in mantığı

ilk defa online check in yaptım (pegasus, yurtdışı uçuşu) ama anlamadığım şu, havalimanına gidince bagaj teslimi için yine o sıraya gireceğim, o zaman ne anlamı kalıyor bunun? sadece bagajı olmayanlar için mi avantajlı bu meret?

sanırım önemli bir detay atlıyorum dimi?


 
online check-in yaptıranlarının sırası ayrı oluyor, daha az sıra bekliyorsun dolayısıyla.


  • o degil dee  (09.08.14 21:48:04) 
online check-in bagaj teslim gişeleri var. nispeten daha az sıra bekliyorsun. ama %100 avantajı kabin bagajından başka bagajı olmayanlar için tabii ki.

edit: yavaş kaldım.
  • streak  (09.08.14 21:49:04 ~ 21:49:33) 
bagaji olanlar icin de avantaj.

gecen izmir-istanbul icin yaptim, normal sirada en az 30 kisi vardi. online sirasinda kimse yoktu. direkt valizi verdim ciktim.
  • she was my baby  (09.08.14 21:52:21) 
büyük havalimanlarında online check-in sırası ayrı oluyor. Ancak dalaman gibi yerlerde eşek gibi sıra bekliyorsunuz.


  • yatagants  (09.08.14 22:03:46) 
yanlış bilmiyorsam hava alanında önceden bulunmanız gereken süre de kısalıyor. Mesela yurtdışı uçuşunda uçuşa bir saatten az kaldıysa ve online check-in yapılmadıysa kontuar sizi reddedebiliyor ama online check-in yapıldıysa 45 dk'ya kadar mühlet var diye biliyorum.


  • mesgul ve huzursuz  (09.08.14 22:12:09) 
uçaklarda genelde her zaman fazladan rezervasyon alırlar (aynı koltuğu satma denen hadise). Sonra geç kalmasanız bile uçağın dolması ile karşılaşabilirsiniz bir ihtimal. Online check-in bunu engeller, böylece biraz geç kalsanız da bir şey olmaz.


  • whoosie  (09.08.14 22:45:34) 
Online check-in icin bagaj teslim yeri ayri, orada beklemezsin. Ayrica koltugunu da secmis olursun. Gecen hafta Roma'dan donerken internetten check-in yaparken baktim, koridor tarafi verince yaptim bende check-in'i.


  • delifaruk  (09.08.14 22:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.